HNK Varaždin - izložba fotografija koje predstavljaju presjek kroz pet festivalskih desetljeća

HNK Varaždin - izložba fotografija koje predstavljaju presjek kroz pet festivalskih desetljeća
Uz svečani koncert na otvorenoj pozornici kod varaždinskog Starog grada kojim je sinoć otvoren najdugovječniji hrvatski festival barokne glazbe - Varaždinske barokne večeri, ujedno i jubilarni 50. po redu, upriličen unatoč iznimnim epidemiološkim mjerama i opasnostima koje prijete uslijed pandemije koronavirusa, otvorena je i izložba na Hrvatskom narodnom kazalištu o pedeset godina Varaždinskih baroknih večeri. U 11 dana Festivala Varaždinske barokne večeri upravo zbog pandemije nisu otvorene za strane umjetnike već donose koncerte hrvatskih glazbenika i popratne programe objedinjene pod nazivom „Total baroque”.
 
 
Na zgradi varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta kao i kuće Ritz u kojoj će uskoro biti smještena varaždinska knjižnica i čitaonica postavljena je tako izložba fotografija koje predstavljaju presjek kroz pet festivalskih desetljeća, a Međunarodna izložba cvijeća koja se već 25 godina održava kao stalni popratni program VBV-a na temu glazba-barok-cvijeće neće biti održana kao prošlih godina u Starome gradu već u varaždinskoj povijesnoj jezgri, a postavljena cvjetne cvjetne instalacije zasigurno će poslužiti i kao kulisa za fotografije iz grada koji punih pola stoljeća njeguje održavanje baroknog festivala. „Kao organizatori iznimno smo zadovoljni interesom publike za koncerte Varaždinskih baroknih večeri, što je i dokaz kako su se mnogi zaželjeli opuštanja uz bezvremensku glazbu.
 
Osigurali smo sve mjere koje su potrebne kako bi naši posjetitelji, glazbenici i naš logističko-produkcijski tim sačuvali zdravlje i kako bi festival protekao bez ikakvih problema. Upravo zbog provođenja mjera, manje je posjetitelja na koncertima, no sama činjenica da se Varaždinske barokne večeri održavaju u godini kada su mnogi festivali otkazani ili odgođeni u svijetu i slave svojih pola stoljeća zapravo je i najveći poklon za trud koji smo uložili pripreme i promjene koje su bile nužne”, istaknuo je organizator VBV-a i ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik. Večeras, nakon svečanog koncerta otvorenja koji će izravno prenositi Hrvatska televizija na Trećem programu, kao i na Trećem programu Hrvatskog radija, oko 22 sata uslijedit će vatromet s bedema Starog grada.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.