I MMČ sudjeluje na ovogodišnjem MUVI-u, a jedan video možete pogledati i na portalu HIA

I MMČ sudjeluje na ovogodišnjem MUVI-u, a jedan video možete pogledati i na portalu HIA

I MMČ sudjeluje na ovogodišnjem MUVI-u, a jedan video o tradicijskoj baštini Međimurja možete pogledati i ovdje, na našem portalu.

Muzejski dokumentacijski centar po osmi put organizira manifestaciju „MUZEJI – VIDEO – FILM“ ili skraćeno MUVI. Idejna začetnica projekta je Lada Dražin-Trbuljak, muzejska savjetnica Muzejsko-dokumentacijskog centra u Zagrebu (MDC). 

Ovom dvodnevnom manifestacijom želi se afirmirati i javnosti predstaviti muzejska produkcija u području produkcije filmskih, vizualnih i interaktivnih sadržaja. Više nego ikad, digitalni sadržaji su itekako aktualni ove godine. Zbog loše epidemiološke situacije MUVI 08 će se održati u digitalnom okruženju preko platforme ZOOM. Događaj je javan te ga možete pratiti preko linka u podnožju ovog teksta.

Na ovogodišnjem izdanju MUVI-ja predstavit će se i Muzej Međimurja Čakovec s dva projekta. Kustosica Kulturno-povijesnog odjela Tajana Vidović predstavit će u petak virtualnu izložbu „Falat zemlje šteri ima dušu...“ Virtualna izložba napravljena je povodom 95. obljetnice rođenja Ljuboslava Ljube Kuntarića (1925. Čakovec – 2016. Volosko).

Kustosica Etnografskog odjela Janja Kovač predstavit će film „Tradicijsko lončarstvo na području sjeverozapadne hrvatske“. Film je dio serijala tematskih filmova o nematerijalnoj baštini Međimurja koji se provodi od 2017. godine. Film o lončarstvu snimljen je 2019. godine u suradnji s tvrtkom Reci Da. U njemu se pojavljuju jedina dva preostala lončara u Međimurju: Đurđica Horvat i Lovro Pergar.

Film o lončarstvu i kratku diskusiju nakon toga možete pratiti, sutra 17. prosinca, od 13:30 do 14:00 sati, a prezentaciju virtualne izložbe i kratku diskusiju nakon toga u petak, 18. prosinca, od 10:00 do 11:00 sati. U diskusiji će sudjelovati autorice oba projekta.Na ovom linku možete pratiti program osmog izdanja manifestacije MUVI 08/2020:

Join Zoom Meeting
Meeting ID: 928 8376 9141
Passcode: 910491

Virtualnu izložbu možete pogledati ovdje: https://mmc.eindigo.net/kuntaric/

Film o tradicijskom lončarstvu možete pogledati ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=qSjvB2ZRBp0&t=3s

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.