GMV - ovogodišnja suradnja s Galerijom Zlati ajngel započinje izložbom fotografija slovenske autorice Biserke Sijarič

GMV - ovogodišnja suradnja s Galerijom Zlati ajngel započinje izložbom fotografija slovenske autorice Biserke Sijarič

GMV, Palača Sermage - Ovogodišnja suradnja Gradskog muzeja Varaždin i Galerije Zlati ajngel započinje izložbom fotografija pod nazivom Challenge – Power – Victory / Portreti slovenske autorice Biserke Sijarič.
Biserka Sijarič (r. 1971., Ljubljana) bavi se fotografijom od djetinjstva, a danas djeluje u Foto-video klubu Lendava. Nositeljica je umjetničke fotografske titule AFIAP. Njezine fotografije nagrađene su u Sloveniji i inozemstvu, a izlagala je na 14 samostalnih i više od 40 skupnih izložbi. Osim kao fotografkinja, djeluje i na literarnom području.

Iz predgovora Igora Ternara:Vjerujem da je tema predstavljanja nogometne utakmice na umjetnički način bila dovoljan izazov za autoricu... Nije fotografirala nogometno igralište i utakmicu kao dio sportskog spektakla, već nam je okazala život koji je tekao uz njega.
Gledajući izložene portrete, možemo odmah primijetiti da Biserka ne samo da gleda fotografije u tražilu svog digitalnog fotoaparata već ih vlastitom suptilnošću i precizno kadrira... Pokazujući kišne kapi ispred portreta ili isključujući dubinsku oštrinu, ljudi koje prikazuje utjelovljuju osjećaje, dojmove i slutnje današnjeg čovjeka i tako predstavljaju izazov svakom promatraču.
Izložba Biserke Sijarič postavljena je u Izložbenom salonu u palači Sermage Gradskog muzeja Varaždin (Trg M. Stančića 3) i u Galeriji Zlati ajngel (Gajeva 15) od 3. ožujka do 4. travnja ove godine.

Napomena:
S obzirom na epidemiološke mjere, ne organizira se otvorenje izložbe uz nazočnost publike. Otvoreno za razgled (za posjetitelje od četvrtka, 4. 3. 2021.): GMV Palača Sermage: utorak – petak od 9 do 17 sati, subota i nedjelja od 9 do 13. sati. Ponedjeljkom i na
državne blagdane zatvoreno. Galerija Zlati ajngel: utorak – petak od 18 do 20 sati, subota i nedjelja od 10 do 12 sati. Ponedjeljkom i na državne blagdane zatvoreno.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.