Predstavljen katalog izložbe "U životu i smrti – crtice iz zajedničkoga života Bele i Miroslava Krleže"

Predstavljen katalog izložbe "U životu i smrti – crtice iz zajedničkoga života Bele i Miroslava Krleže"

Na  četrdesetu obljetnicu smrti  književnika Miroslava Krleže, 29 12. 2021. u Muzeju grada Zagreba predstavljen je katalog  izložbe "U životu i smrti – crtice iz zajedničkoga života Bele i Miroslava Krleže, autorice Vesne Vukelić Horvatić.

Predstavljanju kataloga nazočila i izaslanica gradonačelnika i pročelnica Gradskog ureda za kulturu Jasna Tomažić.Tom prilikom viši stručni savjetnik pročelnice Gradskog ureda za kulturu, Veljko Mihalić, predstavio je zbirku –Memorijalni prostor Miroslava i Bele Krleža, o kojoj skrbi Muzej grada Zagreba.

Prvaci drame HNK u Zagrebu, glumci Nina Violić i Goran Grgić ovom su prigodom interpretirali segmente Krležinih djela, dio iz Vučjaka i Noć u provinciji.Izložba U životu i smrti – crtice iz zajedničkoga života Bele i Miroslava Krleže u Muzeju grada Zagreba muzeološkim jezikom pokušava „zaviriti“ u njihov privatni život iza zatvorenih vrata vile na zagrebačkom Gvozdu, pokušava otkriti drugu, intimnu stranu njihovih druženja, putovanja, izleta... Izložba prikazuje njihov život promatran kroz prizmu onoga što o njima znamo iz raznih arhivskih izvora, memoarskih zapisa, znanstvenih radova i novinskih članaka.

Izložba je otvorena 7. srpnja ove godine, na obljetnicu rođenja Miroslava Krleže, a može se pogledati do 9. siječnja 2022.

Zadnjeg vikenda izložbe, autorica će održati stručna vodstva izložbom u sljedećim terminima: u subotu, 8. siječnja 2022. iu nedjelju, 9. siječnja 2022. u 11 sati.

U nedjelju, 9. siječnja 2022., zadnjega dana trajanja izložbe, posjet izložbi je besplatan za sve posjetitelje.

Pripremio: Tomislav Radić

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.