Posjetiteljima Galerije Klovićevi dvori u Artionica od 1. listopada sprema još bogatiji, aktivniji i zabavniji program!

Posjetiteljima Galerije Klovićevi dvori u Artionica od 1. listopada sprema još bogatiji, aktivniji i zabavniji program!

U svom standardnom terminu, subotom od 11 do 12,30, djeca če i ove jeseni moći sudjelovati na likovnim radionicama, ali ovajput s temom robotike! Ove radionice prate izložbu World of Robots/Svijet robota, koja u Klovićevim dvorima traje do 15. prosinca. Prva radionica počinje u subotu, 1 listopada.

Izrada robota predviđena je kombiniranim tehnikama crtanja i kolažiranja oblikovanje robota iz mašte na papiru. Materijali: olovke, bojice, kolaž papir, alu folija, sitne zakovice i matice, čipovi i sl., ljepilo i vruće ljepilo.

Cilj nove Artionice jest stvoriti kvalitetne i motivirajuće radionice na koje će se djeca iznova vraćati, igrati se i stvarati prijatelje te uz pomoć kojih će dobiti nova znanja i iskustva. Uz izlazak i zabavu subotom ujutro, naš je imperativ potaknuti razvoj odabranih vještina kod djece: uz neformalno učenje i zabavu razvijat ćemo motoričke vještine, vještine promatranja, zapažanja, neovisnost u radu i samopouzdanje.

Također, dok se igraju, režu, mažu, slažu i gnječe, djeca znatiželjno uče o znanosti i robotici, istražuju i razvijaju osjećaj za umjetnost. Njihova mašta i spontanost izvor su mnogih inovativnih projekata, tako da i na radionici očekujemo brojne kreativne pothvate vašeg djeteta.

Prostor Galerije Klovićevi dvori poticajna je okolina za razvitak nesputane dječje mašte: ovom će se prilikom djeca upoznati i početi povezivati s institucijama u kulturi. Učeći djecu od malena na prostor galerije i muzeja, ona neće odrastati s inhibicijama prema kulturi, umjetnosti i znanosti.

Važne informacije

Svoje dijete ili djecu, nećake, nećakinje i male prijatelje možete prijaviti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Naravno, dobrodošli su i oni koji se ne stignu prijaviti, iako prednost moramo dati prijavljenima :)
Cijena jedne radionice je 40 kuna
U cijenu NIJE uključeno razgledavanje izložbe World of Robots/Svijet robota[1], ALI izložbu se može pogledati s popustom za sve polaznike Artionice i za cijenu od 45 kuna!

Buduće radionice:
IZRADA ROBOTA U 3D-u
Spajanjem drvenih oblika sa metalnim detaljima u prepoznatljive forme robota. Materijali: komadići drveta raznih oblika, pluteni čepovi, zakovice, matice, šarafi, federi, čavlići, drvofix i vruće ljepilo, akril i kistovi. Fotografiranje robota na postavljenoj SF sceni: imitacija Mjeseca, Marsa ili postapokaliptične zemlje; dim mašina, prskalice.
STRIP SF priča ispričane kroz naraciju stripa. TEHNIKA: olovka i bojice u kombinaciji s kolažom.
IZRADA PLAKATA ZA SF FILM Izrada robota u 2D-u, njihovo razdvajanje na ekstremitete koji se stave na zajednički stol te se plakat izrađuje od mnoštvo različitih zasebnih elemenata. Osim izrade robotskog lika, plakat mora imati ukomponiran naslov te cijelu pozadinu koja dodatno upotpunjuje priču tj. sadržaj izmišljenog film.
IZRADA MEHANIČKE RUKE Upoznavanje grane mehanike u svrhu poboljšanja kvalitete života ljudi s invaliditetom. Izrezivanje kartona po šabloni ruke do lakta, lijepljenje komadića slamčice redoslijedom kosti šake. Provlačenjem špagice kroz slamčice dobiva se kontrola pomicanja prstiju. Radionicu će biti razrađena korak po korak kojeg će polaznici morati slijediti.
IZRADA MEHANIČE HVATALJKE Slično kao i kod mehaničke ruke. Izrađuje se mehanički oblik hvataljke. Materijali: karton ili tanka šper ploča, pik traka, vruće ljepilo, elastična gumica i špaga Radionicu će biti razrađena korak po korak kojeg će polaznici morati slijediti.
IZRADA PULL & GO VOZILA I UTRKA Izrada simplificiranih vozila od štapića drveta i sladoleda, slamčica i kartona. Uz dodavanje kotača i mehanizma za nategnuti gumicu vozila će biti spremna za igru koja slijedi te proglašenje pobjednika u ovom mehaničkom zadatku. Materijali: prethodno izrađena staza za utkrivanje i simbolični trofeji, štapići raznih oblika, vruće ljepilo, gumica, kartoni i boje za personaliziranje vozila.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.