MIŠ ili Muzej i škola - edukacijski program GMV-a nagrađuje izletom

IZLET MIŠ

Osvješćivanje o potrebi edukacije od najranije dobi o vlastitoj i tuđim kulturama, prepoznato je kao potreba u koju se uključuju škole i kulturne ustanove diljem EU i svijeta, a kako to rade u Varaždinu, donosimo sjajan primjer Gradskog muzeja Varaždin, koji škole i nagrađuje. Ove godine GMV je nagradio prigodnim izletom učenike koji su u okviru edukacijskog projekta MIŠ – Muzej i škola u školskoj godini 2018./19. ostvarili najviše dolazaka na muzejske programe. U proteklome razdoblju to su bili učenici III. b razreda iz Pete osnovne škole u Varaždinu, sa svojom učiteljicom Vlatkom Kostanjevac.

 

Tijekom prošle školske godine u varaždinskome muzeju bili su 11 puta, i to u razgledu stalnih postava i izložbi, sudjelovali su u nekoliko edukacijskih radionica, a uz Europsku noć muzeja pripremili su i posebni program u kojemu su bili u ulozi vodiča kroz galerijski stalni postav starih majstora. Jednodnevni nagradni izlet realiziran je 12. lipnja, a odredište je bilo Hrvatsko zagorje, odnosno Muzej seljačkih buna u dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici s okolnim znamenitostima te Park znanosti u obližnjem Oroslavju.  

MIŠ obuhvatio 7579 učenika iz 19 osnovnih i srednjih škola s varaždinskog područja  

Edukacijski program Gradskog muzeja Varaždin MIŠ – Muzej i škola provodi se kontinuirano već nekoliko godina i obuhvaća mogućnost besplatnog korištenja muzejskih sadržaja kao što su individualni i skupni razgledi stalnih postava i izložbi, predavanja te sudjelovanje u radionicama i igraonicama. U protekloj školskoj godini u MIŠ je bilo uključeno ukupno 7579 učenika iz 19 osnovnih i srednjih škola s varaždinskog područja. Za sve varaždinske osnovnoškolce, njih 3621, program je sufinancirao Grad Varaždin. Pored varaždinskih osnovnih škola u MIŠ-u su bile i još četiri srednje škole iz Varaždina (Gospodarska škola, Druga gimnazija,

Prva gimnazija i Privatna gimnazija s p. j.) te šest osnovnih škola iz Varaždinske županije (OŠ Sračinec, OŠ Beletinec, OŠ Donja Voća, OŠ Trnovec, OŠ Šemovec i OŠ Petrijanec), s ukupno 3958 učenika. Kupnju iskaznice za program MIŠ iz tih škola financirali su učenici sami, i to uz simboličnu cijenu od 10 kuna.S obzirom na pozitivna iskustva, program MIŠ – Muzej i škola nastavlja se i u idućoj školskoj godini, kada će Gradski muzej Varaždin (opet!) nastojati taj projekt proširiti na što više osnovnih i srednjih škola s područja Varaždina i Varaždinske županije.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.