Izložba priče koje kroje Varteks u MUO

Izložba priče koje kroje Varteks u MUO

Izložbenu sezonu u rujnu, Muzej za umjetnost i obrt započet će s izložbom o Varteksu, koja se priprema u suradnji s Gradskim muzejom Varaždin i tvrtkom Varteks. Izložba će predstaviti strateške pravce budućeg razvoja modnog branda Varteks i temeljne značajke protekle stogodišnje povijesti koje su ga oblikovale.

 Stručni tim varaždinskog muzeja, nakon opsežnih istraživanja, predstavio je krajem prošle godine na izložbi u Varaždinu, povijesni pregled u razvoju impresivnih 100 godina Varteksa, jedne od najvećih i najznačajnijih tekstilnih tvornica u Hrvatskoj.

 Želja organizatora izložbe u Zagrebu je predstaviti ukupnoj javnosti kvalitetu i dosljednost te liderstvo u modi na ovim prostorima kako kroz povijest tako i ubuduće. Ideja je ukazati na povijesne temelje na kojima se zasniva današnji ambiciozni projekt novog modnog branda Varteks. To je ime koje baštini najpozitivnije značajke stoljetnog rada i djelovanja Varaždinske tekstilne tvornice - Varteks, izvorno Tivar, čiji su tekstilni proizvodi u velikoj mjeri obilježili modne trendove proteklih desetljeća, ne samo u Hrvatskoj, nego i na području bivše države, Europe i svijeta.

Izložba se otvara 4. rujna 2019. godine u novom redizajniranom postavu s naglascima na buduće strateške pravce razvoja tvornice i brenda Varteks, koje kao i vizualni identitet izložbe potpisuje kreativna agencija Brigada. Izložbu će pratit iznimno zanimljiv popratni program radionica, evenata, u organizaciji Varteksa, MUO i Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.