Slavljenička 25 godina karijere Harija Rončevića na novom albumu

Slavljenička 25 godina karijere Harija Rončevića na novom albumu

 

Ova je godina slavljenička za Harija Rončevića jer obilježava 25 godina bogate karijere prožete nezaboravnim ljubavnim hitovima. Ta je brojka bila itekako dobar povod za objavljivanje kompilacije pod nazivom "Best of – 25 godina" na kojoj su se našle poznate skladbe "Kampanel moje ljubavi", "Kad bi se moga rodit", "Umoran od ljubavi", "I sve dok dišen" i mnoge druge

Davne 1994. na Melodijama hrvatskog Jadrana mladi Hari Rončević po prvi se put predstavio javnosti, odmah osvojio dvije nagrade za pjesmu "Getanin" i najavio blistavu karijeru. Uslijedili su brojni hitovi koje je otpjevao on sam ili su ih popularizirali drugi pjevači, a danas je poznat kao nepopravljivi romantičar i autor najljepših ljubavnih stihova. Osvojio je puno festivalskih nagrada, a u suradnji sa Scardonom izdao je četiri albuma te posljednji hit singl s klapom Cambi "Opet ću ti doć", koji je odmah oduševio publiku. Tandem za velike stvari!

"Hari zaslužuje ovakvu kompilaciju od koje će publika ostati bez teksta. Htjeli smo pružiti svima onaj trenutak u kojem ćete, kada uzmete ovo izdanje u ruke i pogledate popis pjesama, stati i ostati bez daha jer će vam postati jasno da je ovo izvanserijsko izdanje i da je Hari nevjerojatan kantautor! To je nešto izuzetno snažno pa se zato nadamo da će publika (napokon) shvatiti o kakvom se čudu od autora radi, o kakvim je tu emocijama i talentu riječ", rekao je Branko Paić, direktor Scardone.

Slavljenička kompilacija sastoji se od dva CD-a. Publika će moći uživati u Harijevim najpoznatijim skladbama kao što su "Kad bi se moga rodit", "Umoran od ljubavi", "I sve dok dišen", "Kampanel moje ljubavi".

Uz te, na albumu se nalaze popularne pjesme koje je Hari napisao, a otpjevali su ih Oliver Dragojević, Doris Dragović i klapa Kampanel. Za neponovljivog Olivera napisao je kultne pjesme: "Moj lipi anđele" brzo je postala pravi megahit, "Još samo ovaj put" na albumu se nalazi u Harijevoj, a "Ako voliš me" u zajedničkoj izvedbi. Zaslužan je i za hitove u karijeri Doris Dragović, za pjesme "Zemlja i stina" i "Ni da mora nestane". Klapa Kampanel također je svoju popularnost stekla zahvaljujući Harijevoj "Aj ća, volin te", koju je kasnije i Hari otpjevao.

Hari je veliki prijatelj s klapom Cambi pa je tako za njih napisao novu pjesmu "Opet ću ti doć", koja je vrlo brzo osvojila sve. Poslao je pjesmu klapi, ali kad ju je poslušao i shvatio koliko mu se sviđa i koliko je dobra, rekao je: "Ma moramo to skupa snimit', ne puštam pismu bez mene". I tako je nastao njihov prvi službeni duet tijekom dugogodišnje suradnje u kojoj je klapa pjevala cijeli niz Harijevih pjesama, a zajedno su održali puno velikih koncerata.

U 25 godina scenskog pojavljivanja održao je mnogo koncerata koje uvijek prati dobar odaziv publike jer na pozornici sa svojim bendom uvijek daje sve od sebe, gdje god da svira. Neki od prostora koji su odigrali ključnu ulogu u karijeri su zadarska dvorana Jazine, splitske Gripe i zagrebačka Cibona.

Ljetos je oduševio rasprodanim koncertom povodom 25. godina karijere na tvrđavi Gripe u Splitu koji je bio danima ranije rasprodan. U Zagrebu je obljetnički koncert održao u Domu sportova, važnom koncertnom prostoru, jer je poželio promjenu nakon nekoliko koncerata u KD Vatroslav Lisinski.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.