Zagrebački kvartet: Cjelovečernji koncert u okviru kulturnog programa predsjedanja Vijećem EU

Zagrebački kvartet: Cjelovečernji koncert u okviru kulturnog programa predsjedanja Vijećem EU

Zagrebački kvartet nastupio je u Subotici i Beogradu povodom predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije u nedjelju, 19. i ponedjeljak, 20. siječnja 2020. godine. Na programu su bila dijela Ruždjaka, Beethovena i Šostakoviča.

Zagrebački kvartet je u svojoj dugoj povijesti odsvirao oko 5000 koncerata na svim kontinentima i svim prestižnim glazbenim središtima i dvoranama te je dobitnik najviših inozemnih i domaćih nagrada između kojih se ističe nagrada "Vladimir Nazor" za životno djelo 2009. godine.

Današnji sastav kvarteta čine Martin Krpan, braća Davor i Hrvoje Philips i Martin Jordan.

Osnovan kao prvi trajni i profesionalni ansambl svoje vrste na hrvatskoj glazbenoj sceni, Zagrebački kvartet prvi je koncert održao 25. travnja 1919. godine te ulazi u svoju 101. godinu djelovanja.

Cjelovečernji koncert Zagrebačkog kvarteta koji je organiziran u Subotici i Beogradu održao se u sklopu predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije 2020.

Program Zagrebačkog kvarteta je financijski podržalo Ministarstvo kulture, a dio je kulturnog i umjetničkog programa u zajedničkoj organizaciji Ministarstva kulture i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, kojim se Hrvatska predstavlja tijekom predsjedanja Vijećem EU.

Kulturni i umjetnički program u sklopu predsjedanja Hrvatske Vijećem EU obuhvaća sve umjetničke discipline i cjelokupno hrvatsko kulturno stvaralaštvo - od baštinskog do suvremenog. Pojedinačni su programi pomno odabrani i kontekstualno povezani sa svakom od država u kojima se predstavljaju kako bi se ostvarila što veća vidljivosti hrvatske kulture i umjetnosti te privukao interes što većeg broja posjetitelja. Tijekom svih šest mjeseci predsjedanja, održat će se više od sedamdeset kulturnih i umjetničkih događanja u zemljama Europske unije.



Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.