Parafi se vraćaju na pozornice Hrvatske i Slovenije

Parafi se vraćaju na pozornice Hrvatske i Slovenije

Paraf će u veljači svirati na tri koncerta svoje velike regionalne koncertne turneje. Nakon ekstatičnog trijumfa na nastupima u Novom Sadu i Beogradu u prosincu, Paraf nastupa u Rijeci, Ljubljani i Zagrebu u prvoj polovici veljače.

Nastupit će 1. veljače u Pogonu kulture u Rijeci, na after-partyju proslave promocije Rijeke kao Europskog grada kulture, slijedi nastup na manifestaciji AntiValentinovo #2 u ljubljanskoj Cvetličarni 13. veljače i dva dana kasnije u zagrebačkom Boćarskom domu na drugom danu AniValentinova #5.

Na turneji promoviraju CD box-set Sabrana djela 1976.-1987. koji uključuje sve njihove albume i singlove, kao i dosad neobjavljeni live album te vinil Zastave, nedavno reizdan kao specijalno izdanje povodom 35. obljetnice originalne objave.

Kombinirana postava Parafa, s Vim Colom i Valterom Kocijančićem kao vokalima, članovima obje izvorne postave te glazbenicima koji su već nastupali u koncertnim postavama benda sjajno je započela svoj povratak na pozornice.

Moćan i uigran band žestokim je nastupima posve iznenadio posjetitelje u Novom Sadu i Beogradu koji nisu ni slutili da Paraf zvuči razorno kao i prije četrdesetak godina kad je krčio puteve nekoj boljoj, nadahnutijoj i kreativnoj glazbi na ovim prostorima. Oba koncerta sasvim su oduševila publiku koja nije prezala da iskoči na pozornicu i zajedno sa svojim idolima otpjeva dobro poznate skladbe kao što su 'Narodna pjesma' ili 'Javna kupatila'.

Uostalom, reakcije na društvenim mrežama sve govore: 'Nevjerojatna energija, najbolji koncert u povijesti svemira',  'Hvala Parafu što danas ne mogu govoriti, koliko sam promukao od pjevanja', 'Hvala za divnoću sinoć, hvala za sve!'.

Iako su mnogi Parafe vidjeli uživo po prvi put, to ih nije spriječilo da uglas pjevaju nezaboravne pjesme kao što su 'Moj život je novi val', 'Rijeka', 'Visoki propisi', 'Zastave' i druge a obje su večeri završile uz duge biseve. Reakcije publike i medija na održane koncerte jednoglasno poručuju: vrijedilo je čekati 33 godine! Na koncertima je premijerno izveden novi singl 'Bez lica', a u repertoar je Paraf uvrstio i skladbu Termita 'Kišni razdraganci'.

Kombinirana postava u sastavu Valter Kocijančić, Vim Cola, Zdravko Čabrijan, Raoul Varlen, Alen Tibljaš, Vlado Simcich Vava, Deni Šesnić i Iva Močibob spremna je za nadolazeće nastupe, a sigurno je kako će biti i nekih koncertnih iznenađenja.

Foto:  Anamarija Vartabedijan 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.