Damir Kedžo s pjesmom "Divlji vjetre" predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu u Rotterdamu

damir keđo

Damir Kedžo s pjesmom "Divlji vjetre" u svibnju će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Rotterdamu. Pjevač iz Omišlja pobijedio je u subotu navečer na Dori - Izboru hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije. Ovim velikim spektaklom u Sportskoj dvorani "Marino Cvetković" u Opatiji završili su Glazbeni dani HRT-a 2020.

O pobjedniku ovogodišnje Dore odlučivale su publika i stručni žiri iz pet HRT-ovih centara. U finalu su mlada pjevačica Mia Negovetić i Damir Kedžo imali isti broj bodova, no budući da pobjeđuje pjesma s većim brojem glasova-bodova publike, pobijedio je Damir Kedžo. Njemu je ovo bio treći nastup na Dori, a pobjedničku pjesmu "Divlji vjetre" potpisuje Ante Pecotić, dok su aranžeri Bojan Šalamon Shalla i Mattija Rodić Matroda. Pratilo ga je pet izvrsnih pjevačica Anja Stanić, Ana Kabalin, Medea Market Sindik i Gina Škilić, sve iz Rijeke, a peta pjevačica Mateja Majerle je Opatijka.

Drugo mjesto zauzela je Mia Negovetić s pjesmom "When it comes to you", do je trećeplasirane Indire Levak s pjesmom "You Will never break my heart".Na spektakularnoj pozornici u opatijskoj Sportskoj dvorani "Marino Cvetković" izvedeno je ukupno 16 pjesama, a ovogodišnju Doru otvorila je prošlogodišnja debitantica Elis Lovrić, istarska glazbenica i to pjesmom "Jušto". Drugi je nastupio Bojan Jambrošić s ljubavnom baladom "Više od riječi", a treći je 18-godišnji debitant iz Zagreba Edi Abazi s pjesmom "Coming home".

Legendarna diva Zdenka Kovačićek izvela je pjesmu "Love, love, love". Riječka pjevačica Božidara Matija Čerina i Istranin Alen Vitasović otpjevali su "Da se ne zatare”, a uz pratnju riječkih "Rožica"- Suzane Štefanić, Lee Belaić, Sare Astfanović i Marine Katić. Mlada Spličanka, Đana, otpjevala je "One", a Osječanka Aklea Neon uz vokalnu pratnju izvela je ekološki osvještenu pjesmu "Zovi ju mama".

Nikola Marjanović, koji je već ranije nastupao na Dori, opjevao je "Let's forgive", a Lirenzo Feat, Dino Purić&Reper iz sobe izveli su pjesmu aktualnog naslova "Vrati se iz Irske". Pjesmu "Naivno" izveo je Martin Jurić Čivro, a 17-godišnja Spličanka Lorena Bućan otpjevala je "Drowning".Energična Indira Levak otpjevala je "You Will never break my heart", sve uz atraktivni scenski nastup. "Hajde nazovi me" izveo je Jure Brkljača,  a "Zidina" naziv je pjesme Grupe "Colonia". Riječanka Mija Negovetić predstavila se s "When it comes to you".Posljednji  je s pjesmom "Divlji vjetre" nastupio Damir Kedžo, te na kraju i pobijedio.Napomenimo da su voditelji ovogodišnje Dore bili Zlata Muck Sušec, Doris Pinčić Rogoznica, Duško Ćurlić i Mirko Fodor.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.