Jazz: U veljači 2020. CD "TransAdriaticum" nominiran je za glazbenu nagradu Porin u tri glavne jazz kategorije

"TransAdriaticum"
tamara youtube

U veljači 2020. CD "TransAdriaticum" nominiran je za glazbenu nagradu Porin u tri glavne jazz kategorije ; najbolji jazz album, najbolja jazz skladba (Suza sjajna) i najbolja jazz izvedba (Galiotova pesan).
Tamara je do sada osvojila 8 Porina, a rezultati ovogodišnjih nominacija biti će poznati krajem ožujka. 

Prvi video s novog albuma za skladbu "Muora" snimio je i režirao istarski video umjetnik Matija Debeljuhnjegova se vizualna estetika sjajno stopila sa glazbenim konceptom i poetikom skladbe.Video je inspiriran narodnom predajom o strahu od "muore", imaginarnog bića koje je prema istarskim legendama stanovnik noćnog svijeta. Video je posveta tom imaginariju kroz ljepotu prirode.

Album je sniman krajem siječnja 2019. u studiju Muzičke akademije u Zagrebu, a materijal je snimao, miksao i masterirao Bernard Mihalić - studio Podmornica.
"TransAdraticum" je Tamarin dvanaesti autorski album i njeno četvrto inozemno izdanje, u kojem uz sjajne glazbenike njenog novog TransAdriatic quarteta istražuje nešto drugačiju glazbenu estetiku, više intimističkog prizvuka.

Uz Tamaru i njenog dugogodišnjeg suradnika, izvanserijskog hrvatskog bubnjara Krunoslava Levačića, koje ne trebamo posebno predstavljati, u ovoj glazbenoj formaciji nastupaju dvojica značajnih predstavnika suvremene talijanske jazz scene, pijanist Stefano Battaglia i kontrabasist i violončelist Salvatore Maiore.

TransAdriatic quartet u svibnju 2019. nastupio je i na norveškom Trondheim Jazz Festivalu, gdje je svojim specifičnim glazbenim konceptom i izvedbom oduševio publiku, što je kritičar Tor Hammerø opisao slijedećim riječima: «Tamara Obrovac - novo i uzbudljivo poznanstvo... svojim istančanim triom dala nam je nadopunu nečega što nismo ni sami znali da nam je potrebno.»

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.