Opća Opasnost osvojila Zlatni studio za grupu godine

Opća Opasnost osvojila Zlatni studio za grupu godine

Jedan od najboljih hrvatskih rock sastava, Opća Opasnost, dobio je još jedno priznanje za svoj rad, medijsku nagradu Zlatni studio u kategoriji Grupa godine. Nagrada Zlatni studio veliko je priznanje svim dobitnicima jer nakon odabira stručnog žirija, odluku donosi upravo publika, čitatelji Jutarnjeg lista, portala Jutarnji.hr i Zlatnog studija.

"Naravno da smo sretni zbog nagrade, ali istovremeno i iznenađeni jer smo bili u žestokoj konkurenciji s Parnim valjkom i Prljavim kazalištem. Nismo mogli ni pomisliti da ćemo baš mi biti dobitnici. No, kad ste nominirani, uvijek se barem malo nadate da ćete i dobiti. Neizmjerno smo zahvalni svima koji su glasali za Opću opasnost i nastojat ćemo, kao i do sada, opravdavati to povjerenje", rekao je frontmen benda Pero Galić.
 

Iza Opće Opasnosti je diskografski i koncertno iznimno aktivna godina koja je donijela novo studijsko izdanje Karta do prošlosti koje se tjednima nalazilo u samom vrhu prodaje albuma, a zavladalo je i  top listama. Hit singlovi Karta do prošlosti, Kriva si, Da je Bog dao, Sad mi reci te posljednji singl Vrati se vladaju radijskim eterom. Osim novog albuma, objavljenog na CD-u i vinilu, prošle godine održali su i rasprodani koncert u maloj dvorani Doma sportova. Veliko priznanje za sav uloženi trud je pet osvojenih nominacija za Porin u kategorijama Album godine, Najbolji album rock glazbe, Najbolja produkcija (producent Branimir Jovanovac Bani) i Najbolja snimka (ton majstor Branimir Jovanovac Bani), a s naslovnom pjesmom i za Najbolju izvedbu grupe s vokalom.

Pero Galić, Slaven Živanović Žiža, Vlado Soljačić Sojka, Josip Kamenski Kameni, Igor Kolić i Branimir Jovanovac Bani šestorka je koja već tradicionalno priređuje sjajne koncerte u Hrvatskoj i regiji, a na krilima brojnih nagrada i priznanja zasigurno će prirediti mnoštvo nezaboravnih večeri svojim obožavateljima i u 2020.

Foto: Damir Krajač

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.