Runda Digital pozdravlja dolazak Spotifya u regiju

Runda Digital pozdravlja dolazak Spotifya u regiju

Najpopularniji globalni glazbeni streaming servis Spotify, od jučer je dostupan na 13 novih teritorija uključujući i sve zemlje naše regije. Ljubitelji glazbe iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova, sada mogu uživati u slušanju preko 50 milijuna pjesama, 4 milijarde playlista i brojnim lokaliziranim glazbenim sadržajima. Spotify je ovime postao dostupan na ukupno 92 glazbena tržišta, te ga trenutno koristi 286 milijuna korisnika, od čega je preko 130 milijuna premium korisnika.

Ovo je velika prilika za cijelu glazbenu zajednicu u regiji, od izvođača i izdavača, pa sve do autora i glazbenih menadžera da putem Spotifya dopru do još većeg broja fanova nego što su to mogli do sada kroz specijalizirane sadržaje ovog glazbenog servisa.

Runda Digital Day koji je održan prošle godine u 11. Mjesecu u tri grada, te dolazak Jennifer Masset iz Spotifya koja je, uz veliki interes javnosti i medija, na zagrebačkom eventu održala i prezentaciju Spotifya, najavio je očekivani početak rada servisa i u našoj regiji. Suradnja između Runde i Spotifya će se nastaviti, te će RUNDA uskoro organizirati nove aktivnosti kako bi naši članovi, ali i svi drugi iz glazbenog posla, na najbolji mogući način iskoristili ovaj servis u promoviranju i objavljivanju svoje glazbe.

‘Runda pozdravlja dolazak Spotifya u našu regiju, čime je zapravo i ispunjen jedan od ciljeva koje smo postavili pred sebe kada smo osnovali Regionalnu udrugu nezavisnih diskografa, a to je uspostavljanje digitalnog stream tržišta u regiji na kojem će svi moći koristiti usluge vodećih globalnih glazbenih stream servisa što u trenutku kada smo krenuli nije bio slučaj. Nedavnim dolaskom Apple Musica, te već ranijim početkom rada YouTube Music servisa, Deezera i Google Playa, svakako smo sada i sa te strane izjednačeni sa našim kolegama u ostatku svijeta. Svima se sada pruža mogućnost da napreduju, da iskoriste dolazak Spotifya i dostupnost svih drugih servisa da unaprijede svoju poziciju na tržištu, ali i da se prilagode novim načinima rada u glazbenoj industriji, trendovima, te plasiraju svoja izdanja putem ovih platformi ne samo u ostatak svijeta već i fanovima i korisnicima na našim matičnim teritorijima. Sigurni smo da će, pogotovo sada, u vrijeme korona-krize, kada se glazbeni sektor i dalje nalazi u nezahvalnoj poziciji teško pogođen krizom, dolazak Spotifya, kao još jednog legalnog servisa na teritorije naše regije pomoći da se efekti te krize dijelom i umanje. Ali naš posao ovime naravno ne završava. Kompletna glazbena zajednica sada treba nastaviti aktivno raditi na promociji legalnih glazbenih servisa, kako bi motivirali što više ljudi da ih počnu koristiti i pridruže se milijunima glazbenih fanova iz cijelog svijeta koji to već čine’, izjavio je Dario Draštata, predsjednik Runde.

Spotify možete aktivirati putem ovog linka (SPOTIFY), a prvih mjesec dana korištenje usluge je besplatno.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.