Obožavatelji Eurosonga voljeli bi vidjeti Filipa Rudana na popularnom glazbenom natjecanju

Obožavatelji Eurosonga voljeli bi vidjeti Filipa Rudana na popularnom glazbenom natjecanju

Nakon malo više od mjesec dana potrage s više od 4000 glasova prikupljenih u pet polufinalnih anketa i tjedan dana glasovanja u finalnoj anketi, obožavatelji okupljeni na stranici eurosong.hr odlučili su kako bi na Dori 2021., a potencijalno i kao predstavnika Hrvatske na Eurosongu, željeli vidjeti 21-godišnjeg Filipa Rudana. Na drugom mjestu sa samo jednim glasom manje našao se pobjednik Dore 2020. godine Damir Kedžo, a na trećem trećeplasirana s ovogodišnje Dore, Indira.

U finalnom dijelu glasovanja sudjelovalo je ukupno 16 izvođača među kojima su još bili Zsa Zsa, Matija Cvek, Vesna Pisarović, Nika Turković, Franka, Lu Jakelić, Jelena Rozga, Nina Kraljić, Mia Negovetić i drugi.

Filipa Rudana hrvatska je javnost upoznala sudjelovanjem u prvoj sezoni RTL-ovog showa Zvijezde 2017. godine u kojem ostaje do samog finala. Godinu dana kasnije u Supertalentu je osvojio sedmo mjesto u finalu, no njegov daleko najveći uspjeh je sudjelovanje u trećoj sezoni HRT-ovog The Voice Hrvatska. Nakon dueta s Albinom Grčić, koja je također ostvarila svoje mjesto u finalu projekta 'Vaše želje za Rotterdam', postao je jedan od favorita natjecanja u kojem je na kraju završio na drugom mjestu. Njegova audicija na spomenutom natjecanju ima gotovo pet milijuna pregleda, dok duet s Albinom bilježi nevjerojatnih 22 milijuna pregleda. Hoće li se mlada nada hrvatske scene prijaviti na Doru i tako ispuniti barem dio želja fanova da ga vide na Eurosongu saznat ćemo brzo nakon 10. prosinca.

Projekt 'Vaše želje za Eurosong' u ovom ili sličnima formatima održava se od 2007. godine. Prošle godine je pobjedu u projektu odnijela Maja Šuput, a pobjednik Dore 2020., Damir Kedžo, u istoj anketi je završio na osmom mjestu među dvadeset ponuđenih kandidata. Od početka projekta obožavatelji su kao predstavnika Hrvatske na Eurosongu priželjkivali vidjeti Coloniu, Vannu, Lanu Jurčević, Jelenu Rozgu i Franku Batelić, a 2009. godine pobjedu među fanovima odnijela je Andrea Šušnjara koja je u konačnici i predstavljala Hrvatsku na Eurosongu u Moskvi s Igorom Cukrovom i pjesmom „Lijepa Tena“.

Hrvatska radiotelevizija započela je potragu za pjesmom koja će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Rotterdamu u svibnju sljedeće godine. Među njima će odabrati 14 izvođača koji će nastupiti u veljači na Dori 2021. u Opatiji. Koji će to izvođači biti saznat ćemo nakon 10. prosinca do kada svi zainteresirani mogu poslati svoju pjesmu na online adresu HRT-a.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.