Koncertom gudačkog kvarteta Spalato Advent u Splitu putem interneta stigao u domove

 Spalato Advent u Splitu

Kao što nas ljubav spaja s drugima čak i kada nam je oduzeta prisnost i mogućnost zagrljaja, tako se i Advent u Splitu odlučio dodatno povezati sa svima onima koji žele prisustvovati adventskim glazbenim i scenskim izvedbama. Današnji nastup gudačkog kvarteta Spalato obilježio je nastavak splitskoga Adventa u njegovu virtualnom obliku s koncertima i predstavama u isključivo online formatu. Popularni evergreeni u izvedbi vrsnih glazbenika emitirani iz gotičke dvorane Muzeja grada Splita, prvi su u nizu digitaliziranih izvedbi koje nas očekuje do kraja godine, a cijeli koncert je dostupan klikom ovdje.  

Gudački kvartet Spalato utemeljen je 2000. godine kao izraz želje grupe akademskih glazbenika za unapređenjem kulturne ponude, ali i rastućih potreba građana Splita za takvom vrstom glazbe. Žeđ za gudačkim zvukom uživo, a ponajviše ljubav prema komornoj glazbi, potakla je četvoricu vrhunskih gudača da kvartet obogate iskrenim htijenjem i poletom. Od svojega osnutka, gudački kvartet Spalato uspio je podijeliti s mnogobrojnom publikom lijepe glazbene trenutke iz popularne literature, od baroka preko klasike i romantizma, a danas nastupaju u sastavu Tibor Bauer, 1. violina, Tibor Bauer ml. / Petra Hrnjak Skroza, 2. violina, Damiano D'Ambra, viola, Robert Žburin, violončelo.

Kao sljedeća online aktivnost pod okriljem Adventa u Splitu, posljednje nedjelje prije Božića u 12:00 sati očekuje nas prijenos Gastroadventa, a niz prijenosa uživo slijedi i tijekom tjedna.
Tako na Badnjak u izvedbama mogu uživati  i veliki imali jer se od 10:00 putem YouTubea prenosi zabavni koncert vokalno-instrumentalnog sastava Music Forever, a od 11:00 na drugačijoj poveznici dječja predstave Snjegović Poštar Gradskog kazališta lutaka Split. Jazz koncert Sare i Jappe u utorak, 29. prosinca, iz Gradskog kazališta lutaka od 20:00 sati također će se izvoditi uživo putem interneta, a sve poveznice na prijenose programa nalazit će se na Facebook stranici Turističke zajednice grada Splita.

Koncept splitskog Adventa „Ljubav nas spaja“, baziran je na četiri adventske svijeće kao simbolima predbožićnog vremena. Ove nedjelje pali se posljednja svijeća, svijeća anđela koja simbolizira ljubav te, zatvarajući krug emocija adventskoga vijenca, otvara vrata prema Novoj godini i željama da ona bude sretnija i ispunjena najmilijim osobama. Shodno temama svake prethodne svijeće, i adventski Split prožet je porukama nade, mira, radosti i ljubavi. U nadolazećim blagdanskim danima, važno je prihvatiti vlastitu odgovorni prema zdravlju te misliti na dobrobit svojih susjeda i članova obitelji prilikom kreiranja planova. Kao što i slogan Adventa nalaže, ljubav nas spaja, neovisno o tome slavimo li s puno ljudi ili u intimnoj atmosferi.

Cjelokupan program ovogodišnjeg splitskoga Adventa pratite putem Facebook i Instagram profila TZ-a grada Splita na kojemu se svakoga dana objavljuju najnovije informacije i zanimljivi nagradni i humanitarni natječaji.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.