Božić s Ansamblom LADO - Ansambl LADO i Tomislav Mužek žele vam sretan Božić

BOŽIĆ, LADO

Za Ansambl LADO i njegovu publiku, prosinac je posebno i svečano vrijeme u godini jer kroz izvođenje sakralnih vokalno-instrumentalnih koncerata u gradovima diljem Hrvatske umjetnici Ansambla LADO nerijetko osjećaju neopisivu povezanost s publikom i proživljavaju duboko duhovno iskustvo.

Iako su tradicionalni božićni koncerti ove godine otkazani, Ansambl LADO nastavlja sa svojim online aktivnostima i donosi duh božićne radosti u naše domove. Ove im se godine u tome pridružio i proslavljeni tenor Tomislav Mužek.

„Slavljenje Božića duboko je ukorijenjeno u hrvatskom narodu koji je na najljepši mogući način tekstovima i melodijama opisao čudesni betlehemski događaj. Stoga i božićni pučki napjevi zauzimaju posebno mjesto u programima Ansambla LADO. Kada se spoje predani čuvar i interpretator hrvatske tradicije kao što je LADO s vrhunskim glazbenikom Tomislavom Mužekom, njihova izvedba nikoga ne može ostaviti ravnodušnim“, rekao je Krunoslav Šokac, umjetnički voditelj Ansambla LADO.

Iako Mužeku i Ladovim umjetnicima nedostaje susret s publikom i razmjena emocija koja se može doživjeti samo na koncertu uživo, u dvorani Ansambla LADO snimili su kratki božićni koncert koji će se moći pogledati danas, na Badnjak u 20 sati na službenom Youtube kanalu Ansambla LADO.  

 bit.ly/BozicsLadom2020 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.