Adventski koncert u Splitu pogledajte na videu i uživajte u nastupu sastava Music Forever

 Badnjak na Adventu u Splitu uz Music Forever

Usprkos svakoj fizičkoj distanci, na Adventu u Splitu oslanjamo se na ljubav koja nas spaja te vraća nadu da će ponovno doći Božić kakvoga pamtimo. Kako bismo se vratili barem nekima od željenih susreta, Advent u Splitu je na sam Badnjak organizirao prijenos zabavnog nastupa vokalno-instrumentalnog sastava Music Forever iz prostora gotičke dvorane Muzeja grada Splita. Ako ste ga slučajno propustili, u popularnim šansonama i prigodnim evergreenima možete uživati i dalje putem ove poveznice.

Članovi sastava Music Forever, koji su svim gledateljicama i gledateljima diljem svijeta uljepšali Badnje jutro svojim izvedbama, vrhunski su uspješni glazbenici sa splitskog područja. Koncert su pripremili sopran Alma Mimica, tenor Stefan Kokoškov, tenor Vladimir Garić, harmonikašica Danira Ipavec, klavirist Zoran Velić, perkusionist Zdeslav Petrašić i gitarist Domagoj Mijić.

Osim u glazbi raskošnoga sastava, na Badnjak su u izvedbama uživali i ljubitelji lutkarskih predstava, gdje je izvedba dječje predstave Snjegović Poštar Gradskog kazališta lutaka Split bila dostupna uživo na njihovom YouTube kanalu, a snimka će se moći pogledati sve do 1.1.2021. Protekli vikend uveličao je koncert gudačkog kvarteta Spalato, a u narednim danima očekuje nas još atraktivnih programa, pa se tako jazz koncert Sare & Jappe u utorak, 29. prosinca, od 20:00 također izvodi uživo preko interneta iz Gradskog kazališta lutaka, a sve poveznice na prijenose programa nalazit će se na Facebook stranici Turističke zajednice grada Splita.

Uz to, Advent u Splitu i splitsko Hrvatsko narodno kazalište odlučili su nagraditi vjernu splitsku publiku besplatnim ulaznicama za dvije izvedbe predstave Laponija koje će se održati na velikoj sceni u utorak, 29. i srijedu 30. prosinca u 19 sati. S obzirom na nove epidemiološke mjere broj ulaznica za Laponiju je ograničen, a publika ih može preuzeti od 10 do 12 sati na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta Split, te sat vremena prije predstave. 

Koncept splitskog Adventa „Ljubav nas spaja“, baziran je na četiri adventske svijeće kao simbolima predbožićnog vremena. Shodno temama svake pojedine svijeće, i adventski Split prožet je porukama nade, mira, radosti i ljubavi. U nadolazećim blagdanskim danima, važno je prihvatiti vlastitu odgovorni prema zdravlju te misliti na dobrobit svojih susjeda i članova obitelji prilikom kreiranja planova. Kao što i slogan Adventa nalaže, ljubav nas spaja, neovisno o tome slavimo li s puno ljudi ili u intimnoj atmosferi.

Cjelokupan program ovogodišnjeg splitskoga Adventa pratite putem Facebook i Instagram profila TZ-a grada Splita na kojemu se svakoga dana objavljuju najnovije informacije i zanimljivi nagradni i humanitarni natječaji.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.