U prodaji je original album Collection Korni grupe i Kornelija Kovača

U prodaji je original album Collection Korni grupe i Kornelija Kovača

Kornelije Kovač jedno je od najvećih skladateljskih imena za čije stvaralaštvo možemo reći da je bez premca. Njegova glazba približila nas je sedamdesetih i osamdesetih godina svjetskim trendovima. Ovaj skladatelj, glazbenik, tekstopisac, aranžer i producent osnivač je jedne od najpoznatijih grupa na ovim prostorima – legendarna Korni grupa osnovana je daleke 1968. godine. Kornelije Kovač, kako kroz Korni grupu tako i svojim drugim projektima: Kornelyans i K2 te pod vlastitim imenom oplemenio je glazbu, donio novi zvuk i pomaknuo mnoge granice. 

Zajedničkim snagama Croatia Recordsa i PGP RTS-a objavljen je Original Album Collection Kornelija Kovača, bogato opremljeni box set sa šest originalnih albuma: istoimeni album Korni grupe iz 1972. godine, Not An Ordinary Life grupe Kornelyans iz 1974. godine, Mrtvo more Korni grupe iz 1975. godine, Između svetlosti i tame iz 1977. godine objavljen pod imenom Kornelije, Why grupe K2 iz 1980. godine te Sampled Moon iz 1986. godine objavljen pod vlastitim imenom. Svih šest albuma – s pomno skeniranim i restauriranim omotima originalnih izdanja – remasterirao je Mauro Širol u studiju Croatia Records te je objavom ovog izdanja Kornelije Kovač potpuno zasluženo dobio svoje mjesto u sklopu cijenjene edicije Original Album Collection. 

Ovim izdanjem Croatia Records i PGP RTS nastavljaju iznimno plodnu suradnju ne bi li na taj način publici približili glazbeno stvaralaštvo umjetnika čija imena svi dobro znamo i čije pjesme su duboko urezane u našu glazbenu memoriju. Najveći surađuju s najvećima, a rezultat toga je i ovaj Original Album Collection Kornelija Kovača, izdanje koje svaki istinski ljubitelj glazbe mora imati. 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.