Evelin - koncert II. glazbene sezone HNK u Varaždinu, srijeda, 17. ožujka, 19,30 sati, Velika pozornica HNK

Evelin - koncert II. glazbene sezone HNK u Varaždinu, srijeda, 17. ožujka, 19,30 sati, Velika pozornica HNK

Prvi koncert II. glazbene sezone HNK u Varaždinu: pod naslovom "Evelin" održat će se u srijedu,17.ožujka u 19,30 sati, na Velikoj pozornici HNK.Nastupa Evelin Novak i Orkestar mladih glazbenika koji izvode Bobića, Kalmana, Mozarta, Puccinija….

HNK u Varaždinu kao svoj prvi koncert II.glazbene sezone u 2021.godini priređuje, zbog pandemije otkazan  koncert  najavljen za 14.listopada 2020. Godine. Bit će to koncert sopranistice Evelin Novak, bivše učenice Glazbene škole u Varaždinu, a danas solistice Berlinske opere uz Orkestar Mladih Glazbenika (OMG) pod ravnanjem Matije Fortune. Evelin će ovom prigodom praizvesti  ciklus solo pjesama  "Međimurske legende"  za sopran i  simfonijski orkestar a.o.78  varaždinskoga skladatelja Davora Bobića  koji je nastajao  u periodu od 2000. - 2003.godine. Riječ je o izboru   međimurskih narodnih pjesama :  Zakaj si grlica smrt želiš, Vu pšenici, Mura, Ljubav se ne trži, Znaš ti golub kaj je došel.  Djelo je nastalo na inicijativu djelatnika u glazbenoj kulturi  –  prerano preminuloga glavnog urednika kulture HRT-a Zorana Brajše i međimurske sopranistice Ljiljane Labazan. U  novoj redaktiranoj partituri ovaj opus posvećen je sopranistici Evelin Novak, Bobićevoj bivšoj učenici na varaždinskoj Glazbenoj školi.

Za ovaj program je Evelin odabrala i popularne operne arije Mozarta, Kalmana, ml. Gounoda, Puccinija, les Delibesa, Catalanija. Orkestar Mladih Glazbenika  s Muzičke akademije u Zagrebu pod ravnanjem Matije Fortune već se dokazao u HNK u Varaždinu. Isti koncert bit će izveden u HNK u Zagrebu 21.ožujka u 19,30 sati kao prvi projekt unutar potpisanog ugovora o suradnji dvaju nacionalnih kazališta. Ulaznice na blagajni HNK u Varaždinu prema epidemiološkim mjerama. U ožujku će HNK u Varaždinu nastaviti II.koncertnu sezonu 25.ožujka sa koncertom Kvarteta Sebastian.  Na Velikoj sceni HNK u Varaždinu bit će kao preduskrsni glazbeno-scenski program 30.ožujka izveden Verdijev "Requiem".

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.