Adria Muzzik Video Awards 2020.: Završilo je glasanje za nominirane spotove

Adria Muzzik Video Awards 2020.:  Završilo je glasanje za nominirane spotove

Adria Muzzik Video Awards 2020. - Festival kratkog glazbenog filma je glazbeno-filmska manifestacija koja želi prezentirati i potaknuti razvoj glazbene industrije i filmske i videoprodukcije u regiji. Festival AMVA 2020. vrednuje ostvarenja u glazbenoj, filmskoj i videoprodukciji kroz glazbenu žanrovsku selekciju (pop, rock i srodni moderni glazbeni žanrovi) i filmske strukovne nagrade. 

Iako je 2020. bila najteža godina za glazbenu industriju, videoprodukcija je bila izuzetno kvalitetna u svim žanrovima. U najširem izboru našlo se preko 3000 videospotova. Žiri festivala izabrao je po deset videospotova u 16 kategorija za koje su fanovi mogli glasati putem web stranice www.muzzik.tv.

Beograd, Čakovec, Bitola, Ljubljana, Kragujevac, Bihać, Maribor, Kisovec, Šabac, Poreč, Kruševac, Tuzla, Banja Luka, Sarajevo, Sinj, Mostar, Kotor, Sombor, Niš, Maribor, Opatija, Osijek, Podgorica, Skoplje, Rijeka, Split, Karlovac i Zagreb su gradovi iz kojih dolaze umjetnici čiji se rad predstavlja. Već nakon pregleda prvih kategorija nominiranih gledateljice i gledatelji su se mogli uvjeriti u žanrovsko bogatstvo i kvalitetu videoprodukcije. 

"Ako nemate šta da ponudite, nestajete sa scene", poručio je Petar Tošić, frontmen podgoričkog benda Highway, a Lu Jakelić nadodala: "Nismo imali love, ali smo imali ljubav" te se još osvrnula i na svoju nominaciju: "Iznenadila me nominacija, čini mi se kao da je prošlo puno više života u ovih godinu dana otkad je spot izašao. Naravno da su osjećaji pod zajedničkim nazivnikom topline i sreće, posebice zato što se radi o regionalnoj nagradi. Iznimno cijenim svu svoju publiku i nadam se da će spot osvojiti dovoljno glasova, ne zbog mene, već zbog tima koji je na njemu radio i uvijek se trudi da budem ispunjena."

Nagrade se dodjeljuju u sljedećim kategorijama: Najbolji video, Video novog izvođača, Rock video, Hip-hop video, EDM video, Pop video, Indie video, Fusion video (World, Etno, Jazz), Animirani video, Video s porukom dok se autorima spotova nagrade dodjeljuju u kategorijama: Najbolja režija, Najbolji koncept i art direkcija, Najbolja kamera, Najbolja montaža i postprodukcija, Najbolja koreografija i Najbolja glavna uloga.

Sve pratite na sljedećem linku: https://amva2020.muzzik.tv

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.