Debitantski album pobjednika "Croatian Blues Challengea" - "Bok Blues - Memphis Insight"

Debitantski album pobjednika "Croatian Blues Challengea" - "Bok Blues - Memphis Insight"

Spona predstavlja debitantski CD album aktualnih pobjednika "Croatian Blues Challenge-a" u solo-duo kategoriji - "Memphis Insight" sastava Bok Blues. Taj zagrebački duet čine Zoran Haraminčić - Hara, skladatelj, aranžer, producent, multiinstrumentalist i Davor Bunčić - Buna, vokal, tekstopisac, usnoharmonikaš. Obojica su veterani hrvatske blues scene, a trenutno su i članovi grupe BE HA VE, blues benda koji svira autorske pjesme u stilovima americana i blues. Ova dva glazbenika su dugi niz godina uključena u blues glazbenu scenu i nastupala su u mnogim bendovima. Svojim novim uzbudljivim pothvatom Bok Blues izražavaju svoju viziju tog glazbenog žanra, predstavljajući vlastite skladbe i jačajući temelje blues glazbe u Hrvatskoj.

Duet Bok Blues je nedavno u Zagrebu, na 12. hrvatskom blues natjecanju – "12th Croatian Blues Challenge" oduševio žiri i organizatore te stekao pravo da kao izvođač pobjednik predstavljaju Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage (HBS) na krovnom svjetskom blues natjecanju u Memphisu, Tennessee, SAD. To će se natjecanje - "37th International Blues Challenge" - po 37. put održati u kolijevci bluesa i gradu u kojem je nastao rock'n'roll – Memphisu – od 18. do 22. siječnja 2022. godine. HBS jedna je od rijetkih podružnica The Blues Foundationa (krovne svjetske blues udruge) izvan Amerike i već dvanaestu godinu zaredom uspješno šalje svoje predstavnike u Memphis. 

Vjerujemo da će njihov odlazak u Memphis, kao i nekim našim prošlim pobjednicima, široko otvoriti vrata za međunarodnu afirmaciju. Bok Blues vam na debitantskom albumu "Memphis Insight" predstavlja 11 autorskih pjesama odsviranih u "duet" stilu, koje su snimljene "in Hara's kitchen". Neispeglane snimke, u pravilu snimljene "na prvu", daju poseban šarm i zvuk ceste ovom uratku i donose novu svježinu hrvatskoj blues sceni.

Foto: Vanja Stanković

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.