Večeras prva polufinalna večer Eurovizije - Albina: Spremni smo očarati Europu

Večeras prva polufinalna večer Eurovizije - Albina: Spremni smo očarati Europu

Tick-tock, vrijeme leti! U utorak nastupamo na Euroviziji, nadam se da će vam se svidjeti naša izvedba. Zato molim vas - glasajte za nas, mi smo broj 10! I puse iz Hrvatske! - poručila je Albina na svom profilu na Instagramu uoči prve polufinalne večeri Eurosonga.

Posljednja testiranja na koronavirus uoči večerašnjeg nastupa na prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga prolazi i naša ekipa s Albinom Grčić u Rotterdamu. Pandemijsko izdanje izbora za pjesmu Eurovizije u neobično praznom gradu nije prošlo bez zaraženih u nekim ekipama, pa je natjecanje već dobilo titulu "najnevidljivijeg". 

U prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga nastupaju predstavnici 16 zemalja, među njima i naša Albina Grčić. Večeras, osim Hrvatske, nastupaju i Litva, Slovenija, Rusija, Švedska, Australija, Sjeverna Makedonija, Irska, Cipar, Norveška, Belgija, Izrael, Rumunjska, Azerbajdžan, Ukrajina i Malta. U finale će se plasirati desetoro najbolje ocijenjenih natjecatelja.

Hrvatska radiotelevizija i ove godine tradicionalno prenosi sve tri večeri najvećega svjetskog televizijskoga glazbenog natjecanja - natjecanja za pjesmu Eurovizije. Prijenos prve polufinalne večeri gledajte večeras u 21 sat na Prvom programu HTV-a te Drugom programu Hrvatskoga radija. Prijenos uživo pratite i na web stranici HRT-a!

- Spremni smo očarati Europu! - poručila je u jednoj od objava na Instagramu samouvjerena Albina. 

Inače Albina je jučer nastupila pred žirijem i - kako doznajemo - bila je izvrsna! Na listi na kojoj novinari predviđaju kvalifikacije pojedinih sudionika, Albina je šesta! 

Ovogodišnje se natjecanje održava u Rotterdamu u Nizozemskoj zahvaljujući pobjedi Duncana Laurencea na Eurosongu 2019. u izraelskom Tel Avivu. Nakon otkazanog Eurosonga 2020., zbog pandemijskih okolnosti, nizozemski organizatori odlučili su potvrditi Rotterdam kao domaćina ovogodišnjeg Eurosonga, na pozornici i u dvorani koja je bila predviđena i prethodne godine.

Ovo će biti peti put da Nizozemska organizira Eurosong, nakon što je to prethodno učinila 1958., 1970., 1976. i 1980. te prvi put da će se Eurosong održati u drugom po veličini gradu Nizozemske.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.