Unatoč sjajnom nastupu, Albina nije ušla u finale Eurovizije - evo kojih 10 zemalja se izborilo za prolaz!

Albina - Eurovizija - HRT

U prvoj polufinalnoj večeri Eurovizije nastupili su predstavnici 16 zemalja, među njima i naša Albina Grčić, koja nažalost nije izborila nastup u finalu. U finale se plasiralo desetoro najbolje ocijenjenih natjecatelja, zemlje koje su izborile prolaz u finale su: Norveška, Izrael, Rusija, Azerbajdžan, Malta, Litva, Cipar, Švedska, Belgija i Ukrajina. Drugih deset finalista bit će poznato nakon druge polufinalne večeri u četvrtak. 

Ovogodišnje se natjecanje održava u Rotterdamu u Nizozemskoj zahvaljujući pobjedi Duncana Laurencea na Eurosongu 2019. u izraelskom Tel Avivu. Nakon otkazanog Eurosonga 2020., zbog pandemijskih okolnosti, nizozemski organizatori odlučili su potvrditi Rotterdam kao domaćina ovogodišnjeg Eurosonga, na pozornici i u dvorani koja je bila predviđena i prethodne godine. Ovo je peti peti put da Nizozemska organizira Eurosong, nakon što je to prethodno učinila 1958., 1970., 1976. i 1980. te prvi put da će se Eurosong održati u drugom po veličini gradu Nizozemske.

Pobjednica nacionalnog natjecanja Dore s pjesmom "Tick-Tock" Branimira Mihaljevića nije se našla među deset natjecatelja koji su po glasovima publike i žirija ušli u veliko finale u subotu. 

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://magazin.hrt.hr/zabava/prijenos-uzivo-eurovizija-2021-prva-polufinalna-vecer-1824835

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.