Albina se vraća - potpora joj stiže sa svih strana

Albina se vraća - potpora joj stiže sa svih strana

Sinoć je završena prva polufinalna večer 65. Eurosonga na kojoj se natjecala i hrvatska predstavnica Albina Grčić s pjesmom Tick Tock, ali, nažalost, nije prošla u finale. Na društvenim mrežama, u medijima, pa čak i među političarima, to je pokrenulo lavinu komentara.

Tick-Tock, vrijeme je iscurilo Albini Grčić, kao i brojnim predstavnicima Hrvatske prije nje. Na to su se u Hrvatskoj već naviknuli, ali ono što je sve iznenadilo jest val podrške - revoltirani gledatelji Eurosonga diljem svijeta tvrde: "Hrvatska je okrunjena kao najpokradenija zemlja."

Albini je pošlo za rukom još nešto što zemlja dugo čeka, predsjednici Vlade i države u ovom slučaju dijele mišljenje:

- Prvo, jako mi se svidjela ona kao pjevačica i mislim da je imala sjajnu pjesmu. Sustav glasanja, iz ovog kako ja vidim se svelo na neku blokovsku podjelu ili više glasova u mnogoljudnijim zemljama, rekao je premijer Andrej Plenković. 

- To je kad pogledate u rječnik prijevara. Ono piše Eurosong, to je uvijek bila prijevara. To ne znači da ne možemo slušat pjesmu i veselit se njezinoj karijeri. Glavu gore, pred našom pjevačicom Albinom mislim da je ozbiljna karijera, rekao je predsjednik Republike Zoran Milanović. 

Politički vrh države samo je šlag na torti komentara. Video na Youtubeu ima više od 7.000 komentara. Tviteraši ne miruju, a na Albininu profilu na Instagramu broj pratitelja samo raste i približava se 70 tisuća.

Sama Albina, koju je na eurovizijskoj pozornici pratilo 180 milijuna gledatelja, danas ne skida osmijeh s lica. 

Koliko god neki bili tužni ili bijesni, mora se priznati da su Hrvati nakon dugo vremena doživjeli pravi navijački naboj Eurosonga. (Izvor: HRT)

Foto: Piroschka Van de Wouw / REUTERS

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.