"Trag u beskraju" - koncert sjećanja na Olivera Dragojevića

"Trag u beskraju" - koncert sjećanja na Olivera Dragojevića

Ovih se dana posebno sjećamo jednog i jedinstvenog Olivera Dragojevića, koji nas je napustio prije točno tri godine. Sve je u znaku Olivera ovih dana u njegovoj rodnoj Veloj Luci. Večeras smo ga se prisjetili koncertom održanim u čast velikog glazbenika. Glazbenika koji je obilježio generacije i mlađih i starijih, uz ono svima zajedničko - jednostavno, svi smo voljeli Olivera, njegove pjesme, kao i njegovu toplinu i emocije koje su izvirale iz njegovih interpretacija.

Na ovom smo koncertu imati priliku čuti najljepše Oliverove pjesme poput nezaobilazne Cesarice, Galeba, Traga u beskraju, Kad mi dođeš ti... te mnogih drugih u izvedbi Gibonnija, Tedija Spalata, Antonija Serrana, Marka Tolje te klape Ošjak i grupe Dupini. Za sjajnu glazbenu pratnju pobrinuli su se Ante Gelo s orkestrom kojim je ravnao maestro Alan Bjelinski, a kroz program nas je vodio Duško Ćurlić. 

Koncertom "Trag u beskraju" kulminirali su dani posvećeni Oliveru.

Olivera nema već tri godine, ali njegove će pjesme, kažu, ostati i kada svih nas više ne bude.

Na radijskim postajama, televizijskim programima, društvenim mrežama i u kafićima danas se čuje Oliver.

Ipak, njegove su pjesme posebno snažno odzvanjale u Veloj Luci gdje su njegovi najbliži položili vijence i održali recital. Njihova sjećanja govore za sebe.

- Mislila sam prvu godinu je bilo godišnjica, pa da će druga i treća biti manje, ali ovo je najviše, najveće što se dogodilo, rekla je Vesna Dragojević.

- Stalno sam mu govorio da sve što znam o pjevanju sam naučio od njega, da on nije ni znao da me učio, podijelio je Marko Tolja, pjevač.

- Kako mi se čini, cijela atmosfera je kao da je on s nama, on nas već treću godinu okuplja, kaže Vinko Barčot, skladatelj.

- S njim sam prošao Royal Albert hall, Carnegie hall, i sve svjetske dvorane i stvarno je njemu tamo mjesto bilo, rekao je Ante Gelo, glazbenik.

- Njegova interpretacija je toliko duboka da je došla do srca svakoga, nema nekog čuda, to je čovjek koji samo daje, kaže Alan Bjelinski, dirigent.

Dao je hitove, ali i uspomene, jer malo tko je danas uspio suspregnuti emocije slušajući pjesme koje su obilježile svadbe, rođendane, pogrebe, ljeta i ljubavi.

Zato manifestaciju "Trag u beskraju" podržavaju svi, pogotovo mještani Vele Luke.

Da su najveći ujedno i najjednostavniji, dokazao je kapetan koji sad plovi nekim drugim morima.

Glazba ostaje da je prenosimo generacijama koje dolaze, a dok bude njegovih pjesama, bit će i Olivera.

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://magazin.hrt.hr/kultura/trag-u-beskraju-sjecanje-na-olivera-dragojevica-2505017

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.