Već 15 godina pjeva klapa Intrade za zagrebačku publiku, ali i ona za njih

Već 15 godina pjeva klapa Intrade za zagrebačku publiku, ali i ona za njih

Tradicionalni, a ove godine jubilarni 15. koncert Tomislava Bralića i klape Intrade u Zagrebu u prosincu i ove je godine privukao mnoge koji su sinoć s klapom uživali u pjesmi, smijehu i dobroj atmosferi 

Zagrebački koncert za Tomislava Bralića i klapu Intrade, ali i njihovu publiku nakon 15. godina prerastao je u nešto više – dragu tradiciju. Prošle se godine ovaj koncert u Zagrebu nije mogao održati što je klapi bilo veoma žao, ali zato su sinoć u Ciboni za publiku koja im je nedostajala otvorili svoja srca pjesmom.

Početak koncerta je kasnio jer je neposredno prije početka koncerta zaprimljena anonimna dojava da je u Ciboni postavljena eksplozivna naprava pa je policija, sukladno pravilima, morala zaustaviti ulazak publike u dvoranu, dok je dio publike koji je već ušao morao izaći u predvorje dvorane kako bi se napravio novi pregled dvorane. Nakon detaljnog sigurnosnog pregleda unutarnjeg i vanjskog djela utvrdilo se da se radi o lažnoj dojavi, a vjerni su fanovi mogli ući u dvoranu.

Publika u dvorani spontano je u tom trenutku zapjevala "Croatio, iz duše te ljubim" što je bila izvrsna uvertira u koncert koji se dugo čekao. Svi su bili još željniji dobrog koncerta i pozitivne atmosfere koja uvijek vlada na koncertima klape.

Klapa je publici zahvalila na vjernosti i strpljenju naklonom nakon prve pjesme, a dobre atmosfere uistinu nije nedostajalo. Pjevali su se svima znani hitovi. Mnogu su i zaplesali. Publika je posebno glasno stojeći s klapom pjevala pjesme "Zora bila", "Ne mogu te prestat jubit", "Croatio, iz duše te ljubim", "Stina pradidova"... Tako je klapa pjevala za zagrebačku publiku, ali i ona za njih na čemu se Tomislav Bralić od srca zahvalio.

Dobro raspoloženje vladalo je i na pozornici i u publici. Uz klapsku pjesmu se kroz život smije i plače, slavi i tuguje. Proslavilo se prošlogodišnji 35. rođendan klape, a svima u publici koji uskoro slave rođendan ili su ga nedavno slavili klapa je otpjevala "Sritan rođendan". Klapa se prisjetila i nedavno im preminulog prijatelja Guste. Augustin Dević – Guste, bliski prijatelj klape Intrade godinama je podržavao njezin rad. Bio je vanjski član klape koji je pomagao u realizaciji njihovih prvih obljetničkih koncerata u Zadru. Njemu, ali i svima preminulima za vrijeme ove pandemije koronavirusa na koncertu je posvećena pjesma "Kada jednom odem".

Publika je uživala u svakoj izvedbi što dokazuje pljesak koji je stalno bio prisutan. Na koncert su stigli iz svih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja.

Klapa je sve oduševila izvedbom poznate pjesme Ive Robića "Golubovi", to je klapin znak zahvalnosti Zagrebu na vjernosti koja je održala dugu tradiciju ovih koncerata.

Dvosatni zagrebački koncert završio je na najbolji mogući način, izvanrednom izvedbom hitova "Kapetane, tribali bi doma" i "Neka ti bude postelja meka", nešto prije ponoći i bisevima.

Ovaj koncert dokazuje, kao i brojni prije njega, zašto je klapa Intrade toliko omiljena kod publike. Prošle su godine proslavili veliku obljetnicu, 35 godina rada, a te silne godine pjevačkog iskustva sažela je monografija „Klapa Intrade 1985-2020: Popili intrade i opet su žedni“ čija je promocija bila svega nekoliko sati prije ovog koncerta.

Klapa Intrade i organizatori zahvaljuju svima na razumijevanju, strpljenju, velikoj podršci i ljubavi kroz sve ove godine.

Foto: IgorCCKelčec

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.