Varaždin: Glazbeni program s naglaskom na poeziju ''Na kavu s Vrazom''

Varaždin: Glazbeni program s naglaskom na poeziju ''Na kavu s Vrazom''

Udruga Ritam misli, u svom opširnom umjetničkom djelovanju, kako u Hrvatskoj tako i na međunarodnoj sceni, 2021. godine, u svoj dotada planirani rad uvrstila je još jedan projekt pod nazivom ''Na kavu s pjesnikom''.

Projekt, ''Na kavu s pjesnikom'', vezan je na obilježavanje Slovenskog dana kulture koji se tradicionalno obilježava 8. veljače, na dan smrti književnika Franca Prešerna.

Članovi udruge Ritam misli, 8.2.2021. održali su prvi program ''Na kavu s Prešernom'' u okrilju navedenog projekta. U Varaždinu, u ulici Franca Prešerna održan je kratki pjesničko - glazbeni program s naglaskom na poeziju Franca Prešerna.

I ove će se godine, u subotu, 5.2.2022. s početkom u 12:00 održati poetsko – glazbeni program ''Na kavu s Vrazom'' na bedemima Starog grada, Šetalište Josipa Jurja Strossmayera s pogledom na ulicu Stanka Vraza. Ove godine će pjesnici i ljubitelji pjesničke riječi otići na kavu s Vrazom i na taj će se način apostrofirati Vrazova poezija. U samom programu nastupat će, uz članove Ritma misli i gosti; pjesnici i glazbenici iz Slovenije, te pjesnici iz Samobora, koji će nas ukratko upoznati s već tradicionalnim festivalom, ''Vrazova Ljubica'', koji se održava svake godine u Samoboru. O Stanku Vrazu, i njegovom liku, kako u slovenskoj, tako i u hrvatskoj književnosti, govorit će i gosti iz Knjižnice Franca Ksavra Meška, Ormož.

Podijeliti stihove pjesničkih bardova prošlog vremena je svakako produbljivanje međunarodne povezanosti i rušenje svih granica. Poezija je medij preko kojeg autori ispisuju povijest svog vremena i daju, često, jasne smjernice, kuda i kako se čovječanstvo kreće.

Pridržavajući se svih epidemioloških mjera, radujemo se ovom događaju i s radošću vas pozivamo na program. Ponesite maske i držite propisanu distancu. Program je na otvorenom i bit će dovoljno mjesta za sve ljubitelje poetske riječi. – kažu organizatori, Ljubica Ribić i Milan Novak.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.