Laibach predstavlja uzbudljivi projekt „WirsinddasVolk“ u Lisinskom

Laibach predstavlja uzbudljivi projekt „WirsinddasVolk“ u Lisinskom

U subotu, 2. travnja u Lisinski stiže legendarna slovenska grupa Laibach u - kao i uvijek - najoriginalnijem izdanju!  

Apolitično-politički mjuzikl WirsinddasVolk (Mi smo narod) okuplja ono što se davno trebalo dogoditi: jednu od najposebnijih skupina u povijesti i njemačkog dramatičara i pjesnika Heinera Müllera. 

Koliko ta kultna avangardna grupa voli pomicati granice, potvrđuje i činjenica da su oni prvi inozemni bend koji je nastupio u Sjevernoj Koreji. 

Stoga su jedva dočekali i izazov da sudjeluju u ovoj fantastičnoj mješavini kazališta i koncerta uz komentar: „Konačno! Takve bismo stvari trebali raditi češće, onda bi nam ‘obični’ koncerti postali veliki izazov!“  

Uoči njihova gostovanja u Lisinskom, koje je i prije pet godina izazvalo ogromno zanimanje publike, kratko su nam rekli na što da se publika pripremi: „Publiku u Lisinskom očekuje vizualni i sadržajni spektakl laibachovskih dimenzija. Plus naravno gola istina o pojmu naroda.“ 

U ovom jedinstvenom mjuziklu raskošne produkcije koja uključuje atraktivne video-projekcije sudjeluju Mina Špiler, Katarina Stegnar, CvetoKobal, Sašo Vollmaier, VierPersonenQuartet, The Stroj i njegova svetost Peter Mlakar. 

Prije zagrebačkog nastupa, Laibach će 'WirsinddasVolk' izvesti četiri puta pred berlinskom publikom, a potom slijede nastupi diljem Europe. 

Ulaznice, po cijenama od 200 do 300 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online na lisinski.hr

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.