Ljubavne tajne bugarskog predstavnika na Eurosongu

Ljubavne tajne bugarskog predstavnika na Eurosongu

 Kako je pjevač grupe Rainbow odlučio preseliti u Rumunjsku i pjevati  u bugarskom bendu? Jednostavno - njezino ime je Korina!

On je Čileanac sa španjolskim državljanstvom, živi u Rumunjskoj, a radi u Bugarskoj. Ona je lijepa Rumunjka, doktorica stomatologije. On je jedna od najaktualnijh rock zvijezda na svjetskoj sceni, a ona model u slobodno vrijeme. On je i vokal legendarne grupe Rainbow i bugarske rock grupe Intelligent Music Project, a ona nije samo njegov menadžer, već i zaručnica.

To su Ronnie Romero i Korina Minda.

Ronnie Romero najpoznatiji je kao aktualni vokal legendarnog benda Rainbow, u kojem su godinama pjevali najveći frontmeni u povijesti. Odabrao ga je osobno Ritchie Blackmore (osinvač grupa Deep Purple i Rainbow).

"Jednog dana, iznenada sam dobio poziv od Blackomoreve supruge, s porukom da me Ritchie želi upoznati",  prisjeća se Romero. "U početku sam mislio da je to šala, ali pristao sam i sastao se s njim u srednjovjekovnom dvorcu gdje me je čekala večera za dugačkim stolom s puno svijeća, kao u filmovima.", nakon "srednjovjekovne" večere, Ritchie i Ronnie su zajedno odsvirali nekoliko pjesama i on se ubrzo pridružuje Rainbowu na pozornici. Svijet je konačno upoznao njegov sjajan vokal i uslijedili su brojni pozivi za suradnju, a Ronnie rado izdvaja projekt koji je radio s Michaelom Schenkerom, slavnim njemačkim gitaristom najpoznatijim po radu u kultnoj grupi Scorpions.
 

Da je doslovno stao "ispod duge", potvrdio je i slučajan susret s Korinom. Dogodilo se to u Milanu – ona je imala reviju, a on koncert istog dana. Već su se pratili na Instagramu, razmjenjivali poruke i fotografije, a s obzirom na to da je Korina veliki fan rock glazbe, vidjela je Ronijevu fotku u Milanu i napravila prvi korak. Predložila je da se sretnu.

"Prije našeg prvog susreta bio sam vrlo nervozan zbog njezine ljepote i nisam uopće bio siguran u sebe", priznaje Romero te nastavlja, "Bila je vrlo iznenađena kako se glazbenik koji se stalno pojavljuje pred tisućama gledatelja ne usuđuje pogledati ju u oči, pogled mi je lutao, mahao sam rukama... uopće se nisam ponašao kao rock zvijezda. Čak me je ona prva poljubila, jer nisam htio ništa forsirati i da stekne pogrešan dojam o meni."
 

Kako se ispostavilo, njihov prvi susret bio je sudbonosan. Samo dva mjeseca kasnije, Romero se preselio u Rumunjsku.
"Ronnie se preselio u Bukurešt, a ne ja u Madrid, jer sam tamo već mala razvijen posao - radila sam u tri različite stomatološke klinike",  kaže Korina i dodaje, "Njegova profesija, s druge strane, ne podrazumijeva stalni angažman i inače je vezana za putovanja. Bilo je puno logičnije da se on preseli kod mene. Njemu je samo bilo važno da u gradu postoji aerodrom, odakle može otputovati bilo gdje u svijetu gdje ga čekaju obaveze."

Njih dvoje međusobno pričaju na španjolskom. Ispostavilo se da Korina odlično priča njegov jezik, jer je radila kao dio tima za prevođenje latinoameričkih serija u Rumunjskoj.

Njihovo prvo zajedničko putovanje bilo je u Pariz za Novu 2019. godinu. Sjećaju se da je bilo "pakleno hladno" i da uopće nisu bili spremni za takvo vrijeme. Otišli su s idejom da dožive sve one romantične trenutke iz filmova, da odu na večeru, a potom s Effielovog tornja gledaju vatromet, ali nije sve išlo po planu.

 "Večera je bila užasna. Veoma skupa, ali prokleto loša", prisjećaju se i smiju se, "Jesmo li spomenuli da je hrana bila očajna?! Onda smo htjeli promijeniti restoran, pa zamalo propustili vatromet, da bismo na kraju dobili nenormalno veliki račun. Toliko o romantici. No, bilo nam je najvažnije da smo zajedno."

Korina je stomatolog i radi cijeli dan, a za to vrijeme, Ronnie je taj koji brine o kući. Ujutro ju vozi na posao, ide u kupovinu, sprema večeru i vozi ju s posla na kraju radnog dana.

"To je sasvim normalno, jer sam po cijeli dan kod kuće kada nisam na turneji ili u studiju. Volim kuhati i čistiti i uživam u tome. Čak sam pomalo i manijak kad je čistoća u pitanju", kaže on i priznaje da je opsesivno-kompulzivan da sve bude na svom mjestu, "Kada prijatelji dođu kod mene igrati PlayStation, sjede na na rubu kauča i ne miču se da nešto ne bi srušili ili zaprljali", smije se Ronnie.
 

Romero je zahvaljujući bugarskom biznismenu i filantropu Milenu Vrabevskom započeo suradnju s bugarskim bendom Intelligent Music Project, s kojim će uskoro s pjesmom "Intention" predstavljati Bugarsku na Eurosongu.

Bilo je gotovo neizbježno da njegova Korina postane glumica u jednom od njihovih spotova za pjesmu "I Know" s prethodnog albuma. U scenariju njih dvoje su natjecatelji u drift utrci u kojoj ona, na kraju, izlazi kao pobjednik. Korina kaže da je sada na njega red. Da postane pobednik Eurosonga...

Natjecanje se ove godine odvija u Torinu, polufinala su zakazana za 10. i 12. svibnja, dok će se veliko finale održati 14. svibnja u Pala Alpitour Areni.

.
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.