Interpol singlom „Toni“ najavljuju novi album The Other Side of Make - Believe

Interpol singlom „Toni“ najavljuju novi album  The Other Side of Make - Believe

Kultini njujorški trojac Interpol imaju spreman novi album The Other Side of Make-Believe koji izlazi 15. srpnja u izdanju Matadora. Album koji je rezultat rada u specifičnim pandemijskim uvjetima, najavili su singlom ‘Toni’, prvom objavljenim stvari nakon hvaljenog albuma ‘’Marauder’’ iz 2018. i EP-a ‘’A Fine Mess’’ iz 2019., i pratećim plesnim glazbenim videom u režiji Van Alpert (Post Malone, Machine Gun Kelly). Videospot stiže kao prvi dio dvodjelnog plesnog filma, a drugo poglavlje uskoro slijedi. Govoreći o suradnji, iz Interpola su poručili:

“Bilo je sjajno raditi s Van Alpertom na spotu za našu pjesmu Toni. Povezali smo se zbog zajedničke filmske inspiracije, kao i strasti prema klasičnim glazbenim spotovima poput Glazera, Cunninghama i Jonzea. Van Alpert je, po mom mišljenju, u klubu s ovim legendama; i uzbudljivo je gledati ga kako gradi svoj vlastiti trajni rad.”

''Napisao sam ludu ideju za koju sam smatrao da je nova za Interpol - hipermoderni plesni film, priča s ljubavnikom u bijegu s klasičnim završetkom. Bio je posao iz snova raditi za moj najdraži bend svih vremena. Paul Banks povezuje sve zajedno i podiže koncept jer je prirodno izvrstan glumac, umjetnik i suradnik’''– poručio je Van Alpert.

U ljeto 2020. bend je počeo raditi na albumu ‘’na daljinu’’, a svatko je od kuće sam radio na idejama i onda ih dijelio s drugima putem interneta, a sniman je u Londonu tijekom prošle godine uz pomoć legendarnih producenata Flooda (Depeche Mode, Nine Inch Nails, U2..) i Alana Mouldera (The Smashing Pumpkins, Killers, Arctic Monkeys, Foo Fighters..).

“Rad na daljinu i individualno stvaranje je u početku bilo novo i prilično sirovo iskustvo za nas, ali nam je otvorilo živopisno novo poglavlje” – rekao je gitarist Daniel Kessler, a glavni vokalist Paul Banks prisjetio se kako je počeo pisati dok je zbog globalne pandemije zaglavio u Edinburghu gotovo devet mjeseci .

“Obično stvari stvaramo uživo u jednoj prostoriji za instrumentima, ovo je bilo prvi put ne vičem preko seta bubnjeva”. Interpol će ovo proljeće i ljeto na turneju, ali uglavnom po SAD-u i manje po zapadnoj Europi.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.