U sparne ljetne dane najljepše opuštanje je uz glazbu - poslušajte sjajnog varaždinskog gitarista Hrvoja Šenjuga

U sparne ljetne dane najljepše opuštanje je uz glazbu - poslušajte sjajnog varaždinskog gitarista Hrvoja Šenjuga

U sparne ljetne dane najljepše opuštanje je uz glazbu, a ovdje vas pozivamo da se upoznate s profesorom klasične gitare na Glazbenoj školi u Varaždinu Hrvojem Šenjugom, kojega smo nedavno uz Festival varaždinskih dvorišta u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina mogli čuti na mobilnom koncertu na varaždinskom korzu u zajedničkoj svirci s kolegama - Nevenom Mehunom, bubnjevi i Jurom Hercegom, bas. 

(Photo by Turistička zajednica grada Varaždina).

Hrvoje Šenjug rođen je u Varaždinu 1992. godine. U svom rodnom gradu završio je osnovnu i srednju glazbenu školu za klasičnu gitaru u klasi profesora Marka Žerjava (koji je i autor naslovne fotografije). Osim klasične glazbe, od srednje škole svira i druge stilove glazbe, primjerice rock i jazz u raznim sastavima. Nakon položenog prijemnog ispita, 2011. godine upisuje studij klasične gitare na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi redovnog profesora Istvána Römera.

Tijekom studija klasične gitare završio je i jazz modul Muzičke akademije u Zagrebu gdje stječe dodatna znanja o jazz improvizaciji kod Saše Nestorovića, Elvisa Penave i mnogih drugih. Diplomirao je 2016. godine s velikom pohvalom (magna cum laude). Nakon završenog studija, surađivao je i snimio nosače zvuka s raznim sastavima, a neki od njih su: nuSynergetic Orchestra, Behave Community, Scifidelity Orchestra, Dixieland band Čakovec. Često svira u duetu sa saksofonistom Oliverom Potočnikom kao član sastava Potočnik & Šenjug.

(Photo by Anea Mamić) 

Tijekom 2022. svirao je gitaru na live sessionu s Franom Vasilićem na festivalu Kvart u organizaciji udruge P4. Uskoro izlazi i snimka njihove izvedbe na youtube te ostale društvene mreže. 
Trenutno snima autorski album prvijenac koji će biti objavljen tijekom 2022. godine. Album je nastao kao instrumentalni spoj rocka i jazza uz poneke elemente klasične glazbe. Ostali članovi autorskog benda su Jura Herceg (električni bas, kontrabas) te Renato Palatinuš (vibrafon, bubnjevi).Uz koncerte i nastupe, aktivno se bavi pedagoškim radom te predaje klasičnu gitaru u Glazbenoj školi u Varaždinu. U nastavku možete poslušati njegov aranžman poznatog rock hita Always With Me, Always With You (u originalu Joe Satriani) za klasičnu gitaru:
https://youtu.be/8-aRPTEwHP4

Više informacija i snimki možete pronaći na Instagram i Facebook profilu, uživajte:
https://www.instagram.com/senjug_h/
https://www.facebook.com/hrvojesenjugofficial/




Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.