Legendarni Lačni Franz oprašta se od Rijeke nastupom na riječkoj Zvečki

Legendarni Lačni Franz oprašta se od Rijeke nastupom na riječkoj Zvečki

"U osamdesetima na svakom koncertu u Rijeci publika nas je razmazila srdačnim prijemom, zajedničkim pjevanjem i glasnim aplauzima. Osjećali smo se dobrodošli, kao da sviramo doma, pogotovo jer su Rijeka i Maribor bili, i još uvijek su, po svom buntovnom urbanom mentalitetu vrlo slični gradovi. (Matjaž Kek je mariborčanin iz moje ulice). Parafi i Lačni Franz često su zajedno gostovali na novovalnim koncertima po bivšoj državi. Poslije više od 40 godina, Parafi se vraćaju na način kojeg zaslužuju, a Lačni Franz se na isti način oprašta od svoje publike.
Koncertni program nazvan ‘Veliki finale’ uglavnom sadrži pjesme iz vremena prve postave, ali i neke novije iz vremena ‘junior’ postave, koja je ne samo zadržala inovativni duh starih Franza, već ga je podigla na novu razinu, uz puni rockerski zvuk aktualne svjetske live scene. Svi, pa čak i najvjerniji stari fanovi, priznaju vrhunsku izvedbu nadograđenih originala.

Oproštajni koncerti posvećeni su brendu i bendu Lačni Franz, koji zaslužuje svoj ‘Veliki finale’.
Dobrodošle srodne duše!" Zoran Predin

Nakon čak 43 godine karijere i preko 2000 odsviranih koncerata, legendarni slovenski novovalni bend Lačni Franz oprašta se od publike regionalnom turnejom “Veliki Finale” u sklopu koje gostuje i na Zvečka Festivalu. Priliku da posljednji put uživa u pjesmama Zorana Predina i njegove glazbene družine, riječka će publika imati 4. kolovoza na vanjskom terenu podvežičkog Boćarskog doma.

U bezvremenskim tekstovima pjesama Lačnog Franza, lirika Zorana Predina provocira ironijom i sarkazmom, te nestašno isprepliće politiku i društvene tabue s crnim humorom i erotikom, što tekstovima daje dvosmislenost, a bendu prepoznatljivost i alibi. Glazbena kritika ih je često etiketirala kao "kabaret rock", dok ih se danas svrstava pod stilski širi i etabliraniji "hard indie". Ispravno je zapravo oboje jer su u njihovoj autorskoj glazbi primjetni utjecaji jazza i folk nasljeđa, elementi kabareta, bluesa i bogatog iskustva angloameričkog art rocka i post punka.

Od 2014. bend nastupa u pomlađenoj postavi, u kojoj su se Predinu pridružili Anej Kočevar (bas), Luka Čadež (bubanj), Boštjan Artiček (klavijature) i Tine Čas (gitara). Zajedno sviraju stare i nove pjesme energijom Lačnog Franza iz osamdesetih i njome pune žile najmlađe publike, kao i skeptičnih starih fanova.

Vanjski teren Boćarskog doma Podvežica
Ulica Franje Matkovića 1a, Rijeka
Otvaranje vrata: 20:00h
Početak koncerta: 22:00h

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.