Hitovi grupe ABBA, popularizirani mjuziklom Mamma mia, u subotu će ponovno odzvanjati ulicama grada Visa

Hitovi grupe ABBA, popularizirani mjuziklom Mamma mia, u subotu će ponovno odzvanjati ulicama grada Visa

Možda nije svakome tko dolazi na Vis poznato da se holivudski hit Mamma mia snimao upravo na ovom otoku, ali je posve sigurno da baš nitko ne može s njega otići. a da mu ova informacija promakne. Svake srijede film se emitira u viškome ljetnom kinu, a interes za njega ne jenjava već godinama, što dokazuju i brojni strani turisti koji posjećuju Vis upravo zbog zaluđenosti filmom i dakako, svevremenskim Abbinim hitovima.

Hrvatska gradska glazba Vis ove je zime proširila svoje djelovanje i na gradski zbor koji je otada nastupio kao gost na nekoliko manjih, prigodnih nastupa. Za kraj sezone ipak su se ohrabrili sugrađane i goste počastiti zajedničkim cjelovečernjim koncertom, a kao temu izabrali su upravo - Abbine pjesme.

Koncert je nazvan već „provjerenim“ hit-naslovom Mamma mia, iako to nije moglo proći bez da se on „prevede“ viškim uzvikom koji glasi - ala mati moja. Osim već tradicionalnog jezičnog poigravanja viškim dijalektom, opravdanje za prijevod imaju i u tome što je autorski i izvođački tim koncerta u potpunosti sazdan od „viških glazbenih snaga“: uz Zbor nastupit će i Revijski orkestar Hrvatske gradske glazbe Vis, kao i petero solista, Mira Brajčić, Veronika Ilić, Ante Ilić, Matea Jončić i Vida Jurinović, a bit će tu i gosti iznenađenja iz Plesnog kluba Vis. Za aranžmane pjesama zaslužan je Vinko Udiljak, mladi viški povjesničar i arheolog koji je uz to već zapažen i nagrađivan kao skladatelj, stoga se s ponosom može reći da se radi o projektu koji spaja staru i novu višku glazbenu „tradiciju“ - Hrvatska gradska glazba Vis koja postoji od 1848. godine odlučila se ovaj put okušati u izvođenju Abbinih pjesama koje, htjeli to Višani ili ne, ispisuju nove stranice viške popularne kulture, barem u ljetnim mjesecima.

Na programu se nalazi petnaestak najpopularnijih hitova, od kojih su neki Gimme! Gimme! Gimme!, The Winner Takes It All, Money, Money, Money, Mamma Mia, Super Trouper, Chiquitita, Take a Chance i ostale. Lokacija održavanja koncerta također nije slučajna; kao pozornica poslužit će skale ispred pansiona Dionis na kojima su se i snimale pojedine scene iz filma, a spomenuti će restoran za tu večer pripremiti i posebnu ponudu po popularnim cijenama. Ovaj koncertni show održat će se u subotu, 17. rujna u 20 sati, a nakon koncerta planira se zajedničko druženje uz plesne hitove 70-ih i 80-ih godina prošloga stoljeća. Jedino čemu se još treba nadati jest lijepo vrijeme, da ne bi bilo kao u pjesmi Gimme, Gimme, Gimme: „autumn winds blowing outside my window…“

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.