Iz studija 13-godišnjeg splitskog repera stigao novi spot "U orbiti" u kojem vozika auto po Splitu, Kaštelima i svemiru

Iz studija 13-godišnjeg splitskog repera stigao novi spot "U orbiti" u kojem vozika auto po Splitu, Kaštelima i svemiru

Mark Maret, 13-godišnjak iz Splita, radi na svom drugom albumu, a u međuvremenu je objavio spot za pjesmu "U orbiti" koji je sam režirao i montirao između školskih zvona i obaveza u Glazbenoj školi gdje uči svirati gitaru. Posljednjih četiri godine sam stvara i producira elektronsku glazbu u profesionalnom softveru Abletonu Live, i vjerojatno je najmlađi glazbeni producent u ovom dijelu regije, što podrazumijeva da sam stvara, pjeva, repa i aranžira svoje uratke.

U video spotu pridružio mu se youtuber Marko Kaleb, poznat po nastupu u showu Hrvatska traži zvijezdu gdje je kao srednjoškolac 2010. godine izvodio pjesme Siniše Vuce. Kaleb je mladom Splićaninu za potrebe snimanja "posudio" i svoj automobil kojim je on s ekipom odletio u "U orbitu", a Mark mu zauzvrat radi pjesmu kojom se Kaleb namjerava prijaviti dogodine na Splitski feStival.

"Pjesma je nastala početkom 2022. godine, a snimanje i montaža spota mi se razvukla do ove školske godine. U međuvremenu sam napravio i jedan EDM instrumental, jer ne radim sam trap, nego i druge pravce u elektronici. Sam se bavim produciranjem i stvaranjem glazbe, a mnogi misle da sam DJ, što uopće nije istina. DJ-evi puštaju i uglavnom koriste tuđu glazbu, a ja svoju stvaram od početka do kraja. Tako sam i spot montirao sam, iako je snimanje dijela scena bilo uz podršku roditelja" - objasnio je Mark, inače učenik 7. razreda OŠ Žnjan Pazdigrad u Splitu.

Video možete pogledati na njegovom YouTube kanalu gdje se nalazi njegovih 10-ak njegovih pjesama objavljenih u posljednje tri godine.

 https://www.youtube.com/watch?v=Vde8kgCiJco

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.