Dražen Žanko: “Lička zima stigla u Zagreb”

Dražen Žanko: “Lička zima stigla u Zagreb”

 U Zagrebu pred prepunim restoranom NK Trnja, Dražen Žanko predstavio je novi album "Moja lička zima". Nakon duže pauze Žanko je za Croatia Records snimio novo izdanje s jedanaest novih pjesama. Glazbu za sve pjesme potpisuje Žanko a stihove je napisao dr. Pavao Šulentić koji je ujedno i izvršni producent albuma.  Ovo zanimljivo izdanje odiše Šulentićevim tekstovima ispunjenim tradicijom i običajima ličkog kraja. Aranžmane je napravio naš poznati glazbeni producent Antonio Zadro. Uz  producenta, vrijedno je navesti imena pratećih vokala na svim pjesmama: Jadranka Krištof, Daria Hodnik, Nado Santini i Branimir Lasan. 

Novinarka Mladenka Šarić moderirala je  promociju. Nakon njezine pozdravne najave na binu se popeo glazbeni urednik izdanja Darko Dervišević. On je u ime Croatia Recordsa izrazio zadovoljstvo izlaskom novog nosača zvuka i naglasio želju za daljnjom suradnjom s Draženom Žankom. Nakon njega, publici se obratio glazbeni producent Antonio Zadro izrazivši oduševljenje radom s Draženom Žankom. Onda je na scenu stupio dr. Pavao Šulentić koji je kao tekstopisac svih skladbi s albuma, svojom duhovitošću  pridonio još boljoj atmosferi cijele promocije. Nakon njega vrlo kratko se obratio Dražen Žanko, rekavši da je do sada o albumu gotovo sve rečeno, pa je bolje da ga on cijeloga otpjeva.

 Likovno oblikovanje i fotografija izdanja rađeni su u studiju Bachrach & Krištofić.  Na kraju programa nastupili su i članovi Klape Stina koji su pjevali do dugo u noć.

 

Foto: Željko Novaković

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.