Nakon 23 godine progresivni rokeri Jethro Tull vraćaju se u Ljubljanu

Nakon 23 godine progresivni rokeri Jethro Tull vraćaju se u Ljubljanu

Bend Jethro Tull jedan su od najvećih rock bendova koji predstavlja jedinstvenu pojavu u povijesti popularne glazbe. Protagonist grupe Ian Anderson prvi je povezao flautu s rock glazbom. Pjesme su mješavina hard rocka, bluesa, jazza i stare narodne tradicije sa sjevera Britanskog otočja. Sredinom 1970-ih bili su jedna od najuspješnijih rock grupa – suparnici su im bili Led Zeppelin, Elton John i Rolling Stones.

U ljubljanskoj Hali Tivoli prvi su put nastupili 15. travnja 1975., a tamo su kasnije nastupili i u svibnju 2000. godine. Četiri godine kasnije, Ian Anderson vratio se u Ljubljanu nastupivši kao poseban gost na koncertu Tinkare Kovač u Cankarjevom domu. Nakon toga, Tinkara se pridružila Ianu i njegovim raznolikim bendovima u Austriji, Italiji i Hrvatskoj još deset puta.  

Progresivni rockeri su 28. siječnja 2022. objavili svoj 22. album pod nazivom The Zealot Gene za Insideout Music. Album se odmah uspio probiti među deset najprodavanijih albuma britanske glazbene ljestvice, gdje je zauzeo ukupno 9. mjesto. Tijekom karijere izdali su 30 studijskih i live albuma, koji su prodani u više od 60 milijuna primjeraka. Iza njih je više od 3000 koncerata, koje su odsvirali u 40 zemalja, a odsvirali su 100 koncerata godišnje. Early bird ulaznice u prodaji su do 15.1. 2023., dostupne su u sustavu Eventim.hr

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.