Legendarna grupa Guns N' Roses ponovno na svjetskoj turneji, koncert i u Budimpešti

Legendarna grupa Guns N' Roses ponovno na svjetskoj turneji, koncert i u Budimpešti

Guns N' Roses vraćaju se na turneju na velikoj svjetskoj turneji 2023. u produkciji Live Nationa, predvodeći stadione, festivale i arene tijekom ljeta i jeseni. Nakon što su 2015. Axl Rose i Slash zakopali ratne sjekire, legendarna grupa Guns N' Roses ponovno puni dvorane, stadione i festivale. Ništa drugačije neće biti ni ovog lipnja, kada  Grupa kreće u novu odiseju planetom a turneju ćr započeti u Tel Avivu i nastaviti u Europi. Bend Guns N' Roses prodrmat će nama najbliže pozornice u Budimpešti na stadionu Ferenc Puskas 19. srpnja, te u Rimu 8. srpnja na Circo Massimo. Ulaznice za sve dvorane bit će puštene u prodaju 24. veljače.

Moćni rock bend započinje ovaj izlet 5. lipnja u Tel Avivu u Izraelu u parku Hayarkon i nastavit će diljem Europe do 22. srpnja, završavajući u Ateni u Grčkoj. Bend će nastaviti prema Sjevernoj Americi, počevši od subote, 5. kolovoza u Monctonu, NB na stadionu Medavie Blue Cross, te će posjetiti povijesna mjesta diljem zemlje kao što su Fenway Park u Bostonu, MA 21. kolovoza i Wrigley Field u Chicagu, IL 24. kolovoza. Turneja završava u Vancouveru, BC u BC Placeu u ponedjeljak, 16. listopada. 

Guns N' Roses je američka rock grupa osnovana 1985. godine u Los Angelesu. Grupa se sastoji od pjevača Axl Rosea, gitarista Slash, ritam gitarista Izzy Stradlina, basiste Duff McKagana i bubnjara Stevena Adlera. Guns N' Roses je jedna od najpopularnijih i najutjecajnijih rock grupa 80-ih i 90-ih godina.

Grupa je prvi album "Appetite for Destruction" izdala 1987. godine, koji je postao najprodavaniji debi album u povijesti američke glazbe. Album je sadržavao hitove poput "Welcome to the Jungle", "Sweet Child O' Mine" i "Paradise City". Sljedeći album "G N' R Lies" također je bio uspješan, a pjesme poput "Patience" i "Used to Love Her" su postale hitovi.

Guns N' Roses je bio poznat po svojoj kontroverznoj glazbi i živopisnom životu na turnejama. Članovi benda su bili poznati po svojim divljim i neodgovornim ponašanjima, što je dovelo do brojnih problema tijekom turneja. Unatoč tome, grupa je nastavila objavljivati albume i nastupati diljem svijeta.

Tijekom godina, Guns N' Roses je doživio brojne promjene u postavi benda. Steven Adler je zamijenjen s Matt Sorumom na bubnjevima, a Izzy Stradlin je napustio grupu. Slash je također napustio grupu 1996. godine nakon što su se odnosi s Axl Roseom pogoršali. Nakon toga, grupa se ugasila, a Axl Rose je nastavio nastupati s novom postavom benda.

Međutim, 2016. godine, Guns N' Roses se ponovno okupio u izvornoj postavi, uključujući Axl Rosea, Slasha i Duff McKagana. Grupa je održala uspješnu turneju "Not in This Lifetime..." koja je trajala tri godine i zaradila preko 500 milijuna dolara. Nakon toga, grupa je objavila novi singl "Shadow of Your Love" i najavila da rade na novom albumu.

Ukupno, Guns N' Roses je prodala preko 100 milijuna albuma diljem svijeta i smatra se jednim od najvećih rock bendova svih vremena. Njihova glazba je ostavila trajni utjecaj na rock glazbu, a hitovi poput "Sweet Child O' Mine" i "November Rain" i danas se često emitiraju na radiju i televiziji.

 
 
 
 
FOTO: EPA/rtvslo

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.