Ivica Pepelko pred prepunim Lisinskim proslavio 55 godina uspješne glazbene karijere

Ivica Pepelko pred prepunim Lisinskim proslavio 55 godina uspješne glazbene karijere

Popularni kantautor i pjevač Ivica Pepelko sinoć je u KD Vatroslav Lisinski održao koncert za pamćenje. Na pozornicu prepunu glazbenika i gostiju nekoliko puta morao je izlaziti na bis, a njegovi vjerni obožavatelji pjevali su zajedno s njim od početka do kraja koncerta. Pepelku su se na pozornici pridružili gosti: Gordana Ivanjek Tušek, Gabrijela Hrženjak, Ivan Benc, ŽVS Kušlec, Ella i Ivana Ranogajec Inkret; a voditeljica programa bila je Gordana Tepuš.

Za pedeset petu obljetnicu uspješnog rada direktor Croatia Recordsa, Želimir Babogredac, uručio mu je prigodnu plaketu i u svom govoru poželio mu dobro zdravlje i još puno novih pjesama i koncerata. Naglašeno je i to da je Pepelko jedan od rijetkih izvođača koji je od početka karijere ostao vjeran Croatia Recordsu, te da nije mjenjao boje ni dresove u svih 55 godina svog glazbenog djelovanja. Uz odlično naštimani mješoviti orkestar i uz perfektnu vokalnu pratnju ženske skupine Kušlec, cijeli program i svi solisti zvučali su jako dobro. 

Uz skromno, ali s puno ukusa uređenu pozornicu, cijeli koncert odisao je Pepelkovim temperamentom i karakterom, a to je prije svega profinjenost, odmjerenost i profesionalnost. U pauzama između pjesama Pepelko je gotovo spontano ispričao nekoliko duhovitih dosjetki i viceva što je publika nagradila velikim aplauzom. Svi Pepelkovi gosti i gošće pjevali su više puta, prvo sami, pa onda u duetu s njim. I to otkriva njegovu veličinu kao i želju da se promoviraju mladi i dobri solisti i solistice kajkavskog govornog područja. 
 Na kraju koncerta Ivica Pepelko obećao je da se uskoro vidimo ponovo, jer ovo je bio njegov dvadeset i šesti koncert u Lisinskom, te da nema razloga da ne napravi i koncert broj 27. Organizator koncerta, Radio Kaj, spreman je i za idući puta potruditi se i organizirati mu ovakvu glazbenu svečanost.

Iako je ove godine izašao njegov novi album "Svatko ima život jedan", Pepelko je najavio da u ladici već ima spremne pjesme za još jedan album koji će uskoro ugledati svjetlo dana. To nam govori da on, bez obzira na zavidan glazbeni staž, još uvijek ima snage i nadahnuća za ostvarenje svojih novih umjetničkih ideja.

Foto: Karlo Kaštelan

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.