Na 30. dodjeli nagrade "Porin", za pjesmu godine "Trebaš li me?" kipić su dobili Eni Jurišić i Matija Cvek, a evo i ostalih laureata

Na 30. dodjeli nagrade "Porin", za pjesmu godine "Trebaš li me?" kipić su dobili Eni Jurišić i Matija Cvek, a evo i ostalih laureata

Jubilarna 30. hrvatska diskografska nagrada "Porin" dodijeljena je sinoć na svečanosti u Boćarskom domu u Zagrebu uz direktan prijenos na HTV-u. Porina za pjesmu godine dobili su Eni Jurišić i Matija Cvek, a evo i svih ostalih laureata. Za najbolji album Porin je osvojio Parni valjak ('Dovoljno je reći…Aki') Nagrade za životno djelo ove su godine dobili Marijan Ban, Dušan Šarac i posmrtno Massimo, koji je posthumno dobio i Porin za najbolju mušku izvedbu za pjesmu Zamisli.

Porina za 'Najbolju žensku vokalnu izvedbu' dobila je Ivana Kindl. Kao 'Najbolji album jazz glazbe' Porina je dobio album 'Insite' u izvedbi Davora Križića i Jazz orkestra HRT-a. Porina u kategoriji 'Najbolji album Hip Hop glazbe' osvojio je Edo Majka za album 'Moćno'. Porina za 'Najbolji album klasične glazbe' osvojila je 'Hrvatska misa' Borisa Papandopula u izvedbi Zbora HRT-a pod vodstvom dirigenta Tomislava Fačinija, te Martine Gojčete Silić, Stjepana Franetovića i Roberta Kolara. Porin u kategoriji 'Najbolja muška vokalna izvedba' dodijeljen je posmrtno Massimu za pjesmu 'Zamisli'.Porina u kategoriji 'Novi izvođač godine' osvojio je Marko Bošnjak. Porina za najbolji album zabavne glazbe osvojio je album 'Ime mi je nevažno' Tedija Spalata. 

Porina za najbolji album rock glazbe osvojio je album 'Kao sad' Daleke obale. 

Voditelji svečanosti su Danijela TrbovićRobert FerlinZrinka CvitešićMarko ToljaBarbara Kolar, Duško ĆurlićIva Šulentić i Ivan Vukušić. Publiku su, između ostalih zabavljali Neno BelanSilenteVannaElemental i Tedi Spalato, Darko RundekElemental, SvadbasDetour, Lu JakelićEdo Maajka, Mia Dimšić, Ivan Dečak i Jazz orkestar HRT-a.

Na svečanosti je prikazan i presjek kroz sve dosadašnje dodjele nagrada pa se publika u dvorani  malim ekrani ma prisjetila i nekih velikih imena kojih više nema, poput Massima, Olivera, Akija... i glazbe koju su stvarali. Bilo je i nagrada za jazz albume i klasičnu hip-hop i duhovnu glazbu.

 

Marijan Ban
Životno djelo
Dušan Šarac
Životno djelo
Massimo Savić
Životno djelo
Dovoljno je reći…Aki
Parni valjak, Marijan Brkić, Goran Martinac
Album godine
Trebaš li me
Matija Cvek, Z++
Pjesma godine
Dovoljno je reći…Aki
Marijan Brkić, Goran Martinac
Snimka
Kao sad
Daleka obala, Leo Anđelković
Rock album
Trebaš li me
Eni Jurišić, Matija Cvek, Benjamin Strike
Video broj
Eni Jurišić
Trebaš li me
Vokalna suradnja
Matija Cvek
Trebaš li me
Vokalna suradnja
Marko Bošnjak
Novi izvođač
Massimo Savić
Zamisli
Muška vokalna izvedba
Ivan Pešut
Ne moram ni ja, Nije Me Strah, Budala ja, ...
Producent
Insite
Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, Igor Geržina, Davor Križić
Jazz album
Het
Emanuel, Domagoj Pavin, Zoran Švigir, ...
Popularni duhovni album
Ime mi je nevažno
Tedi Spalato, Ante Gelo, Aljoša Šerić, ...
Zabavni album
Still Waters
J.R. August, Dražen Završki
Alternativni album
Moćno
Edo Maajka, Koolade
Hip hop album
Zagreb-Berlin
Chui, Toni Starešinić, Ivan Božanić, ...
Instrumentalni album
Boris Papandopulo: Hrvatska misa
Robert Kolar, Tomislav Fačini, Zbor Hrvatske radiotelevizije, ...
Klasični album
Najaktualnije vijesti
 

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.