Mate Grgat, novo ime koje će vas oduševiti svojim vokalom

Mate Grgat, novo ime koje će vas oduševiti svojim vokalom

Mate Grgat je novo ime na glazbenoj sceni, uzori su mu Luciano Pavarotti, Lucio Dalla, Elvis Presley i Vinko Coce, a publici se predstvalja spotom 'Sve najbolje o tebi'.

Mate je tenor koji dolazi iz Otoka kraj Sinja, a već duži period živi u Zagrebu. Glazbeni put mu je krenuo u župnom zboru iz kojeg je prešao u mušku klapu sa nepunih 16 godina, u tom periodu imao je čast raditi s velikanima klapskog pjevanja - Mojmirom Čačijom i Ljubom Stipišićem Delmatom.

Vlajski slavuj

 Kasnije upisuje i glazbenu školu V. Lisinski nakon koje počinje honorarno raditi u kazalištu Komedija, a kao zanimljiv trenutak ističe kada je upoznao opernog asa, tenora i pedagoga Stojana Stojanova koji ga je formirao kao ozbiljnog pjevača.

Pjesmu 'Sve najbolje o tebi' mu je napisao Darko Bakić, autor i pjevač grupe Buđenje - Matu Grgata od milja još zovem Grgarotti, to je šala i ujedno i usporedba s jednim od najvećih vokala iz Matinog glazbenog zbora. Ideja mi je bila napraviti cijelu dalmatinsku priču kroz interpretaciju ovog vlajskog slavuja, a da je prožeta ljepotom, melodijom i vječnom fascinacijom ljepšim spolom. Nadam se da će Mate jako brzo puniti koncertne dvorane svojim magnetnim privlačenjem i iznimnim vokalnim sposobnostima - kazao je Darko.

Ljubav kao vječna inspiracija

Mate Grgat je otkrio više o samoj pjesmi i spotu - 'Sve najbolje o tebi' je prva autorska pjesma koju potpisuje Darko Bakić, aranžman je sastavio Slaven Bolanča dok je mastering i mix napravio Zvonimir Dusper Dus. Ovom kombinacijom nastao je zanimljiv spoj belcanto stila pjevanja i moderne pop produkcije. Pjesma  govori o ljubavi koja je vječna inspiracija, o ljubavi koja je završila i koje se rado sjetiš, ljubavi koja te tjera i daje priliku da se krene novoj odluci stvaranja možda neke bolje ljubavne priče. Spot smo snimili u Zagrebu u kasnim noćnim satima, poanta spota je da podari nekakav vizualni identitet pjesmi, a mislim da smo to s ovim spotom savršeno postigli. Mogu reći da gotovo savršeno dočarava atmosferu pjesme. Spot se snimao sa vrlo kreativnim i provjerenim timom na čelu sa redateljem i snimateljem Tomislavom Povićem. Ovim putem bih zahvalio izdavačkoj kući Scardona i gospodinu Branku Paiću koji je uvelike pridonio realizaciji i stvaranju ovog spota.

Pogledajte spot na: https://www.youtube.com/watch?v=a-rTxXnzQOU

Emil Makovička/HIA.com.hr
foto:Scardona

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.