U srijedu, 19. srpnja, u 20 sati, atriju staroga grada nastupa Varaždinski trio

U srijedu, 19. srpnja, u 20 sati, atriju staroga grada nastupa Varaždinski trio
U srijedu, 19. srpnja, u 20 sati, Varaždinski trio će se prvi puta predstaviti varaždinskoj publici koncertom u atriju Starog grada Varaždin.  Na inicijativu pijaniste Davora Brđanovića, kojoj su se s puno entuzijazma priključili violinistica Ivana Šambar i violončelist Matej Ilčić, formiran je u Varaždinu ove, 2023. godine klavirski trio te nazvan – Varaždinski trio – s obzirom na to da ga čine svirači Varaždinci. 
Na programu će biti djela  I. J. Pleyela, J. Haydna i A. Piazzolle. Karte po cijeno od 5 eura moći će se kupiti sat vremena prije početka koncerta. U privitku vam dostavljamo najavu i plakat koncerta kako bi medijski popratili navedeni koncert.

Na inicijativu pijaniste Davora Brđanovića, kojoj su se s puno entuzijazma priključili violinistica Ivana Šambar i violončelist Matej Ilčić, formiran je u Varaždinu ove, 2023. godine klavirski trio te nazvan – Varaždinski trio – s obzirom na to da ga čine svirači Varaždinci. Na hrvatskoj, napose varaždinskoj glazbenoj sceni, primjetan je prostor za kontinuirano i promišljeno djelovanje ansambla ovog tipa i glazbenog sastava (klavir, violina, violončelo) kako u približavanju mnogobrojnih majstorskih djela svjetske literature iz područja tako i predstavljanju poznatih i manje poznatih (ili tek napisanih) djela hrvatskih autora različitim domaćim i inozemnim publikama. Navedenu će misiju, vjerujemo, ovaj ansambl uspješno ostvarivati što će ga s vremenom koje je pred njim uvrstiti među nezaobilazne dionike glazbenog života Varaždina i Hrvatske. U srijedu, 19. srpnja u 20 sati, Trio će se prvi puta predstaviti varaždinskoj publici koncertom u atriju Starog grada Varaždin. Na programu će biti djela  I. J. Pleyela, J. Haydna i A. Piazzolle. Karte po cijeno od 5 eura moći će se kupiti sat vremena prije početka koncerta.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.