Preminula irska pjevačica Sinead O'Connor

Preminula irska pjevačica Sinead O'Connor

Popularna irska pjevačica Sinead O'Connor umrla je prije dva dana, 18 mjeseci nakon smrti njenog 17-godišnjeg sina Shanea, koji si je oduzeo život u siječnju 2022.  Slavna pjevačica umrla je u 56. godini nakon višegodišnje borbe s psihičkim problemima, objavio je Daily Mail. U priopćenju je obitelj slavne pjevačice izrazila "veliku tugu zbog smrti voljene Sinead".

 "Njezina obitelj i prijatelji su shrvani i željeli bi privatnost u ovom vrlo teškom trenutku", rekla je obitelj O'Connor u izjavi. Smrt 17-godišnjeg sina pjevačica nije mogla prežaliti. Promijenila je ime u Shuhada' Sadaq 2018. kada je prešla na islam, a za sina je rekla tada da je Shanen "svjetlo njenog života". U posljednjem tvitu objavila je njegovu fotografiju uz natpis da je on bio ljubav njezina života i svjetlo njezine duše te da se nakon njegove smrti više ne osjeća živom.

Deset studijskih albuma

Tijekom svoje karijere Sinead O'Connor izdala je deset studijskih albuma. Njezin debitantski studijski album The Lion and the Cobra iz 1987. godine zauzeo je međunarodnu ljestvicu, a njezin drugi album I Do Not Want What I Haven Got iz 1990. dobio je izvrsne kritike i postao njezin najveći uspjeh, prodan u više od sedam milijuna primjeraka. Njezin najpoznatiji singl, Nothing Compares 2 U , koji je napisao Prince, proglašen je svjetskim singlom broj jedan na Billboard Music Awards 1990. godine. Sinead O'Connor rođena je u Dublinu 1966. godine, au dobi od 13 godina napustila je majku i otišla živjeti s ocem koji se oženio novom ženom u Virginiji, SAD.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.