Simon Marlow snimio album u Hrvatskoj – „Never Too Late“ od danas u prodaji

Simon Marlow snimio album u Hrvatskoj – „Never Too Late“ od danas u prodaji

Simon Marlow, poznati engleski pjevač iz Oxforda s hrvatskom adresom upravo je u izdanju Croatia Records objavio svoj novi album "Never Too Late".

 Radi se o izdanju s jedanaest obrada antologijskih melodija zabavne glazbe. Na albumu su se među ostalima našle i sljedeće skladbe: "My Way", "Yesterday", "She", "Strangers in the Night", "Days of Wine Roses" itd. Simon je, kao slavni pjevač mjuzikla i gost u raznim teatrima diljem Europe i Amerike, za ovaj album okupio ponajbolju hrvatsku glazbenu ekipu tog žanra. Aranžmane i kompletnu produkciju za cijelo izdanje radio je Silvije Glojnarić. 

Njegov način rada na albumu ovako je opisao poznati jazz kritičar Davor Hrvoj:

"Simon Marlow je za ovaj album snimio pjesme različitih karaktera koje u aranžmanima i instrumentalnoj provedbi Sivija Glojnarića predstavljaju odraz tzv. američke pjesmarice popularne glazbe. U taj su se kontest sjajno  uklopile i skladbe koje vežemo uz Beatlese i Charlesa Aznavoura te dvije hrvatskih autora: Glojnarića i Harija Rončevića, kao i 'Stranci u noći' čije se  autorstvo pripisuje Ivi Robiću. Program za koji su se odlučili tražio je izvedbu u formatu revijskog orkestra, kojeg nisu nismo imali. Glojnarić je tom  problemu doskočio tako što je došao na ideju da aranžmane napiše u računalu i gotovu izvedbu pošalje ton majstoru, kao da su u studiju imali revijski orkestar. Marlow je na taj predložak otpjevao sve pjesme, sola na tenor i sopran saksofonu odsvirao je Saša Nestorović, izvedbe na vokoderu ostvario je Toni Starešinić, a malo humanog dodira u ritam sekciji na bubnjevima je dao Marko Lazarić."


Silvije Glojnarić je obrazovan skladatelj koji je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, također je i vrhunski samouki bubnjar, te bivši šef-dirigent Jazz orkestra HRT-a. 

"Ovo je prvi puta kod nas, uporabom digitalne tehnike snimljen CD bez orkestra, te sam na taj način utemeljio novi (puno jeftiniji) način snimanja koji sam nazvao digitalna transformacija. Osim toga ovaj način omogućava zvučnu uporabu instrumenata bez bilo kakvih zapreka. Primjerice, ne postoji varijanta - ovo mi je teško ili ovo nije u skladu sa opsegom instrumenta. Nema limita u tonskom oblikovanju, miks i mastering je puno jednostavniji jer instrumenti zvuče uvijek  isto. Pojačavanjem ili smanjivanjem dinamike ne dolazi do izobličavanja i digitalna transformacija funkcionira odlično", rekao je Glojnarić.

Snimanje, miksanje i mastering rađen je u studiju Croatia Records i potpisuje ga Goran Martinac. 

Svojim maestralnim izvedbama Simon Marlow je uz spomenute glazbenike "proizveo" album svjetske kvalitete, kako pjevački, tako i aranžmanski. Po svemu navedenom može se zaključiti da se na ovom albumu radilo vrlo profesionalno i detaljno te da će poznavatelji i ljubitelji ove vrste glazbe zasigurno biti oduševljeni ovim izdanjem.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.