Marko Purišić voli se poigravati s različitim žanrovima

Projekt Baby Lasagna iza kojeg stoji 28-godišnji Umažanin Marko Purišić djeluje od prošle godine zbog njegove potrebe da stvara glazbu po vlastitoj želji, a ne po naputcima naručitelja. Svoje dugogodišnje iskustvo profesionalnog skladatelja koristi za poigravanje s različitim žanrovima – u prošlosti je bio i gitarist rock grupe Manntra s kojom su 2019. godine zauzeli četvrto mjesto na Dori.

Njegov opušteni pristup glazbi ogleda se u humoru i ležernosti tekstova. Uz pomoć "predvidljivih aranžmanskih standarda glazbene industrije ", Purišić nastoji onima koji pozorno slušaju prenijeti dublju poruku o brigama i patnjama naše okoline. Istodobno želi zabaviti, ali ipak skrenuti pozornost na duhovne izazove pojedinca i društva. Do sada najbolji plasman Hrvatske na Euroviziji bilo je  4. mjesto, koje je ostvarila 1996. i 1999. Hrvatska još nije pobijedila na glazbenom natjecanju kao samostalna država - no hrvatski bend Riva pomeo je konkurenciju u ime Jugoslavije 1989. Godinu dana kasnije ,čime je hrvatska metropola bila domaćin Eurovizije. 

Konačni poredak:

Baby Lasagna – Rim Tim Tagi Dim

Vinko – Lying Eyes

Let 3 – Babaroga

Damir Kedžo – Voljena ženo

Alen Đuras – A Tamburitza Lullaby

Marcela – Gasoline

Pavel – Do mjeseca

Eugen – Tišine

Vatra – Slatke suze, gorka ljubav

 

Natalie Balmix – Dijamanti

Lara Demarin – Ne vjerujem ti

          Boris Štok – Can We Talk

Lana Mandarić – More

Stefany – Sretnih dana dat će Bog

Battifiaca feat. Ferlin – Vodu piti trizan biti

Saša Lozar – Ne plačem zbog nje

 

Foto: Screenshot

 Pjesma Eurovizije 2024. nadolazeće je 68. izdanje izbora za najbolju Pjesmu Eurovizije. Natjecanje će se održati u Malmöu u Malmö Areni 7., 9. i 11. svibnja 2024. nakon što je Loreen ostvarila pobjedu na prošlogodišnjem Eurosongu.