DLJI - Ciklus svjetske glazbe i jazza pokrenut je u sklopu 75. Igara!

DLJI - Ciklus svjetske glazbe i jazza pokrenut je u sklopu 75. Igara!

Po uzoru na velike svjetske festivale, Dubrovačke ljetne igre u svojoj jubilarnoj sezoni pokreću Ciklus World Musica i Jazza koji će ponuditi niz zanimljivih događaja ljubiteljima svjetske glazbe, jazza, ali i svima onima koji su željni jedinstvenih kulturno-umjetničkih doživljaja na najljepšim gradskim pozornicama.

Prvi je na rasporedu 16. srpnja koncert Svjetskog jazz orkestra glazbenih mladeži pod umjetničkim vodstvom etabliranog američkog trombonista, skladatelja i pedagoga Luisa Bonille, koji će na Lovrjencu izvesti neke od najpoznatijih jazz standarda. Legendarni doajen šansona Ibrica Jusić izvest će program pod nazivom od Shakespearea do sevdaha u atriju Kneževa dvora 5. kolovoza dok će svoje mjesto pod zvijezdama na Revelinu 15. kolovoza pronaći etnomuzikološki projekt Dine Bušić i Melite Ivković pod nazivom Bërbili (Slavuj) – zaboravljene pjesme zadarskih Arbanasa. Ciklus će zaokružiti Cristina Aguilera Flamenco Trio s programom 'Tarab,' odnosno 'Zanos,' pod pokroviteljstvom Mastercarda 23. kolovoza na taraci tvrđave Revelin.



Ne znate koji program odabrati? Tu je poklon kartica za kupovinu bilo kojeg dostupnog festivalskog događaja, a vrijedi godinu dana od dana kupnje. Moguće ju je kupiti isključivo radnim danima od 10 do 18 sati na blagajni Igara, u ulici Od Sigurate 1, a dostupna je u iznosima od 40 do 300€.
 

JM Jazz (c) Delac & Bundek Jazz | Luis Bonilla (c) S. Rajh |b Dina e Mel (c)
Crtica iz povijesti - Šansone u Sponzi
Ibrica Jusić svojim je ponoćnim serenadama i gitarskim recitalima ostavio neizbrisiv trag na Dubrovačkim ljetnim igrama, a ovoga ljeta zajedno s Igrama slavi velike obljetnice – 60. godina svog umjetničkog djelovanja te preko 50 godina djelovanja u sklopu festivala. Dubrovčanin Jusić započeo je svoju plodonosnu karijeru u rodnome gradu zapjevavši 'davne' 1965. godine na skalinima, mitskome mjestu svoje karijere. Prigodnim songovima sudjeluje u kultnim predstavama Igara te piše glazbu i nastupa u predstavi Životopis Miha Pracata 1977., a iste godine održava svoj samostalni recital u Kneževom dvoru. Na slici se prisjećamo 1979. godine kada je Ibrica muzicirao u palači Sponza.

(c) arhiv DLJI

Neprocjenjiva festivalska iskustva

Dubrovačke ljetne igre i ove sezone nastavljaju uspješnu suradnju s Mastercardom kako bi svojoj publici osigurali neprocjenjiva iskustva i nezaboravne festivalske uspomene. Osim što je pokrovitelj flamenco showa Tarab u izvedbi Cristina Aguilera Flamenco Tria, tu je i već tradicionalan popust od 10% koji se ostvaruje uz kupnju ulaznica Mastercard karticama online ili na blagajni, dok su za iznose iznad 70 € osigurali obročno plaćanje.

Više informacija o pogodnostima prilikom kupnje dostupno je na mrežnoj stranici www.dubrovnik-festival.hr, a na raspolaganju je i festivalski Ured prodaje putem e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pozivom na telefonski broj: 020/ 326 107.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.