U prodaji je dvostruki vinil kozmičkog Dalmatinca Olivera Dragojevića „25 Greatest Hits“

U prodaji je dvostruki vinil kozmičkog Dalmatinca  Olivera Dragojevića „25 Greatest Hits“

Kao što je Miljenko Smoje svojim Malim i Velim mistom u literarnom, odnosno televizijskom smislu proslavio Dalmaciju i Split, tako je i Oliver Dragojević u glazbenom svijetu na najoriginalniji način najširoj publici približio senzibilitet dalmatinske, ali i mediteranske glazbe. Oliverova glazbena fantažija traje od trenutka kada je s pet godina u ruke uzeo usnu harmoniku – svoj prvi instrument. a od tada do danas čarolija Oliverove pjesme ne da se nije ugasila, nego i dalje bukti jednakim sjajem.

Od danas na dvostrukom vinilnom izdanju "25 Greatest Hits – Oliver Dragojević" zaokružena je njegova bogata glazbena kolekcija koju krase bezvremenski hitovi kao što su "Cesarica", "Trag u beskraju", "Galeb i ja", "Moj lipi anđele", "Ča je život vengo fantažija", dok D strana donosi presjek Oliverovih najpopularnijih dueta poput "Nije htjela", "Nadalina" i "Morski vuk". Oprema ovog luksuznog vinila donosi i intervju s Oliverom koji priča o svojim počecima, nastupima, festivalima, autorima, kolegama, industriji...

Sve najprestižnije festivalske i diskografske nagrade koje Oliver ima u svom vlasništvu nema smisla nabrajati jer bi tekst postao zaista predug za čitanje, ali jednu valja spomenuti. Oliver je bio laureat prve dodjele Hrvatske diskografske nagrade Porin 1994. godine koja je velikim dijelom prošla u znaku njegove izvedbe Gibonnijeve skladbe Cesarica. Cesaricom je Oliver potvrdio da će poput starog morskog vuka preživjeti sve povijesne turbulencije i da neće ostati zapamćen kao pjevač jednog vremena koje je prošlo, nego da će njegov glazbeni izričaj potrajati i zauvijek ostati aktualan i među mlađim generacijama. 

Glazbenu ediciju "25 Greatest Hits" isključivo na vinilima, Croatia Records
pokrenula je prošle godine. Riječ je o glazbenom projektu koji ima za cilj podsjetiti na najznačajnije, najpopularnije i najtiražnije autore, izvođače i pjesme. Autori su glazbeni zaljubljenici i znalci: Želimir Babogredac, direktor diskografske kuće Croatia Records, i Zlatko Turkalj, glazbeni kritičar, novinar i radijski urednik. Za grafičko rješenje zaslužna je Iva Vianello (Črčke).

Dvostruko vinil izdanje "25 Greatest Hits – Oliver Dragojević" od danas možete pronaći u prodaji po cijeni od 25 eura na svim prodajnim mjestima Croatia Records te na webshopu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.