MENT objavio raspored izvođača

MENT objavio raspored izvođača

Festival MENT Ljubljana će ove godine u svom petom izdanju koje će se održati od 30. siječnja do 1.veljače predstaviti  75 glazbenih izvođača na nekoliko lokacija u glavnom gradu Slovenije. Hrvatske boje branit će ManMachine koji će predstaviti svoj electro pop zvuk, a pridružit će mu se i hrvatsko-slovenski post-apokaliptični duo Kali Fat Dub. Već ranije su najavljeni Porto Morto i Tus Nua.

 Iz Beograda na MENT dolazi Ana Avramov koju su srpski mediji proglasili novom kantautorskom zvijezdom nakon što je izdala EP „Open Heart“, dok će belgijski samuraj Blu Samu prezentirati kombinaciju hip-hopa i soula. Španjolku Núriu Graham uspoređuju s iskonama kao što su Patty Smith i PJ Harvey, a publici će se predstaviti i Rosemary loves a blackbery iza kojeg stoji perkusionist školovan na Moskovskom sveučilištu improvizacijske glazbe. Dašak Islanda donijet će dj. flugvél og geimskip, domaći umjetnici Mgmalaska imat će svoj audio-vizualnim projekt dok će prvu večer festivala u Kino Šiški zaključiti  DJ cl_tr.

Talijanski dvojac Malihini na scenu će donijeti suvremenu europsku pop sofisticiranost, Dimitrije Dimitrijević i njegov bend dolaze  iz Srbije s trip-hopom i dark bluesom. Talijani Sneers pružit će   ideje alternativnog rocka, Bjelorus Yegor Zabelov smatra se najoriginalnijim harmonikašem u istočnoj Europi, a na MENT također dolazi i King Kruletov češki bend Acute Dose. Glazbenici Samuel Blues i Miha Erič pripremaju  rock 'n' roll program, Mart priprema instrumentalnu glazbu, a još jedan slovenski bend - Haiku Garden predstavljava debitantski album.  Klupske „palube“ u Ljubljani preko noći preuzet će slovenski DJ-evi i producenti Staša, Mistakes, Tiztiz, Krilc i Skeletonium,  ambasador još uvijek razvijajućeg ogranka britanskog techna Batua, kao i najistaknutiji predstavnik belgijske diskografske kuće Vlek Lawrence Le Doux. Ruski Hyperboloid Records održat će svoju noć u Gala Hali, na kojoj će se predstaviti pet svojih predstavnika: A.Fruit, Summer of Haze, Saburov, Bad Zu i Raumskaya.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.