Održan koncert Hrvatskog komornog orkestra u Vinici

Održan koncert Hrvatskog komornog orkestra u Vinici

U nedelju 19. svibnja, u viničkoj crkvi Sv. Marka Ev., već petu godinu za redom održan je koncert Hrvatskog komornog orkestra iz Zagreba, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. Ovim su događajem za glazbene sladokusce završili ovogodišnji Dani Općine Vinica.

Na repertoaru ovogodišnjeg koncerta pod ravnanjem Mirana Vaupotića te uz solisticu Kristinu Gregorčič na blok flauti, osim dijela starih majstora (Roossini, Vivaldi, Fontenla, Puccini, Donnizetti, Sammartini) probrana publika uživala je i u praizvedbi dijela Svečanost Sv. Valentina, varaždinskog skladatelja, maestra Davora Bobića.

Hrvatski komorni orkestar okuplja nadarene mlade glazbenike, a idejni začetnik bio je Anđelko Ramuščak koji je osnivanjem orkestra želio potaknuti izvođenje orkestralne literature za komorne sastave te ujedno pružiti priliku mladim glazbenicima da se predstave te steknu neophodna iskustva. Orkestrom su do sada ravnali istaknuti dirigenti: Milan Horvat, Henri van de Velde, Uroš Lajovic, Milan Turković, Nikša Bareza ...

Uz brojne ljubitelje klasične glazbe, na koncertu je uz Ramuščaka bio i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac, koji je nakon koncerta srdačno pozdravio članove Hrvatskog komornog orkestra te im zahvalio na gostovanju i predivnoj izvedbi. Načelnik se zahvalioi Anđelku Ramuščaku na dobroj suradnji svih ovih godina, a riječi hvale uputio je i prečasnom Valentu Posavcu, Ministarstvu kulture te svima koji su na bilo koji način ptridonijeli da se koncert održava u Vinici.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.