Legendarni glazbenici s književnikom Borivojem Radakovićem u novoj supergrupi BoraBora

Legendarni glazbenici s književnikom Borivojem Radakovićem u novoj supergrupi BoraBora

BoraBora naziv je novog projekta sjajnog hrvatskog glazbenika Ivana Pike Stančića koji je producirao neke od najvećih albuma ex-Yu rock scene bendova kao što su Električni orgazam, Idoli, Film, Prljavo kazalište i Psihomodo pop. U nekima je svirao i bubnjeve, a da ne govorimo o njegovom doprinosu kao grafičkog dizajnera brojnih kultnih izdanja. Ovaj dobitnik Porina, ali i Crnog mačka za životno djelo te Mega muzike za izniman doprinos glazbi, zasjeo je za bubnjeve i u supergrupi BoraBora u kojoj su redom sve legendarni glazbenici. Svoju karijeru gradili su na najboljim mogućim mjestima, u grupama Azra, Film, Haustor, Animatori, Psihomodo Pop, Parni valjak... Osim Pike tu su gitaristSaša Novak, basist Marino Pelajić i klavijaturist Toni Markulin, a za mikrofonom je glas hrvatskog književnika, avangardnog Borivoja Radakovića.
Njihov prvi izlet zove se "Turistička", sirova gitaristička pjesma koju obilježava Borin glas koji cijeloj priči daje seksi predznak, ali i povremeni psihodelični upad saksofona kojeg je u pjesmi odsvirao Jurij Novoselić – Kuzma. Gošća u pjesmi je iIva Visković koju čujemo kao back vokal. Glazbu i aranžman potpisuju Marino i Piko, tekst je napisao Boro, a sve je masterirano u Croatia Records Studiju kod Gorana Martinca. Pjesma je dobila i video spot kojeg je radio Dinko Pasini i koji gledatelja turistički vodi kroz urbani dio Zagreba.

Ovo nije prvi put da je Piko Stančić dio neke supergrupe, prisjetimo se samo bendaVlada, Gile, Piko & Švaba i kultnog izdanja "Lutka koja kaže ne" koje je prošle godine Croatia Records u suradnji s PGP RTS-om i reizdala. 
"BoraBora je novost na našem zvjezdanom nebu i bavi se temama koje su stvarno dio života i koje prezentiramo u rock izričaju", rekao je Piko.
Nova supergrupa, novo glazbeno razdoblje, a zvuk sirov kao da ga je proizveo Novi val. BoraBora je isplovila, a "Turistička" je podsjetnik da nije sve u ponudi i potražnji. "Svi smo isti, gastro avanturisti istine...mi smo pustolovi s paket aranžmanima", na zanimljiv način bend opisuje trenutno stanje i vraća nas u neko bolje razdoblje.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.